NORGESBESØK: Kevin Costner i Stavanger. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
NORGESBESØK: Kevin Costner i Stavanger. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)

Comeback for Kevin Costner

Håper å blåse liv i halvdød karriere.

Det er regissør Zack Snyder som har forbarmet seg over Costner, og gitt ham rollen som Clark Kents adoptivfar Jonathan Kent i en ny Supermann-film.

Costner var en av Hollywoods heteste skuespillere på begynnelsen av 90-tallet, men det forandret seg kjapt etter «Waterworld» (1995), som var en katastrofefilm i ordets rette forstand. Costner var både var co-regissør, produsent og hovedrolleinnehaver for makkverket, som ble tidenes dyreste flopp i USA.

Ble paria i Hollywood

Etter «Waterworld» hadde karrieren til Costner fått en solid knekk. Han ble latterliggjort på grunn av filmen, og folk kviet seg for å satse på ham. Siden den gang har den tidligere så populære skuespilleren stort sett spilt i forglemmelige tullefilmer.

Men det kan hende at det endrer seg nå, etter Costner altså har landet en viktig rolle i den kommende Supermann-filmen.

— Jonathan Kent er den eneste farsfiguren Clark har hatt. Det var ham som hjalp Clark å forstå hva han var ment å gjøre i denne verden som Supermann. Kevin vil være i stand til å få frem den stille styrken til landsens mannen som har oppdratt den største superhelten noensinne, sa Snyder i en pressemelding.

Filmen får premiere i desember til neste år.

Flere comeback

Skulle denne rollen bli et vendepunkt for Costner, så er han i godt selskap. Avdankede stjerner som John Travolta og Pam Grier fikk alle en ny vår etter Quentin Tarantino gav dem spennende roller i hans filmer. Så gjenstår det å se om det samme vil skje med Costner.