Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Chevrolet Starcraft: - Det kom en cowboy inn døren like etter at vi hadde åpnet

Broom-Benny fryktet det ville bli vanskelig å selge bilen. Men neida! Les historien:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann Benny. Leste med stor interesse det du skrev om ståtid hos forhandlere og Volvoen som ble stående i nesten 900 dager.

Da skjønner jeg at det ikke alltid er moro å være bilselger! Men hva med det motsatte? Hva er det raskeste du kan huske å ha solgt en bil?

Hadde vært gøy hvis du tok deg tid til å svare på det!

Les også: Sto nesten 900 dager før den ble solgt


Benny svarer:

Hei du! Klart jeg tar meg tid til å svare på dette. Morsomt å svare på disse spørsmålene – for meg blir det litt mimring fra mange og morsomme år i bilbransjen.

Jeg har flere ganger vært med på at bruktbiler har blitt solgt allerede før de blir innlevert som innbytte, men da til folk som ventet på nettopp en slik bil.

Men det er kanskje spesielt en bil jeg husker, nemlig en Chevrolet Starcraft van. Vi tok den etter mye om og men - og i sterk tvil - i innbytte der jeg jobbet med Hyundai.

Ville vi klare å selge den igjen? Det var mildt sagt en bil vi var usikre på – både i miksen vår som besto av små Hyundai Accent og Atos, pluss at ingen av oss hadde noen særlig erfaring med slike biler. Det var liksom så innmari langt fra det vi drev med og det vi var gode på.

Vi var redde både for lang ståtid, om vi fikk igjen innbytteprisen og ikke minst for høye reklamasjonskostnader (den hadde nemlig gått langt) når den – etter hvert forhåpentlig – ble solgt.

Vi fikk den inn på en fredag, og Jan Erik Larssen og jeg "lånte den" på en guttetur sammen med gode kompiser den helgen (perfekt bil til det formålet), og allerede på mandag morgen ble den solgt, før vi i det hele tatt rakk å vaske og annonsere den.

Det kom en ”cowboy” inn døra like etter at vi hadde åpnet dørene mandagsmorgenen, og han skulle bare ha den!. Tror ikke han prutet engang, og vi så ikke mer til hverken bilen eller gubben. Den lunsjen feiret vi oss selv med marsipankake til kaffen!

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: Er dette Norges kuleste van?


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: