PÅ REISEFOT: Espen Lie Hansen. (Foto: Ellingsen, Tommy/Scanpix)
PÅ REISEFOT: Espen Lie Hansen. (Foto: Ellingsen, Tommy/Scanpix)

Lie Hansen klar for dansk toppklubb

– Fin overgang fra Norge, sier stortalentet.

Espen Lie Hansen er klar for Bjerringbro-Silkeborg.

Herrelandslagets nye stjerneskudd har skrevet under på en treårsavtale med den danske toppklubben, og forlater dermed Drammen etter sesongen.

– Jeg har hele tiden vært klar på at jeg ønsker meg til Danmark, og nå fikk jeg et godt tilbud fra Bjerringbro, så jeg er veldig fornøyd, sier Lie Hansen til TV 2 Sporten.

Gjennombrudd under VM
22-åringen fikk sitt store gjennombrudd på landslaget under VM i Sverige, da han pøste inn mål mot store nasjoner som Spania og Frankrike. Dét la ingen demper på interessen fra utenlandske klubber.

– Jeg har hatt kontakt med klubber fra både Spania og Tyskland. Blant annet har Ademar León, Valladolid og Flensburg-Handewitt forhørt seg, sier Lie Hansen, som likevel valgte den danske Jack & Jones Ligaen.

– Det er en fin overgang fra Norge. Jeg har bodd hjemme under hele min tid i Drammen, og derfor er det greit at forholdene ikke blir altfor store. Dessuten er språket og det sosiale ganske likt.

Frykter ikke for spilletiden
Landslagssjef Robert Hedin har vært tydelig på at han vil ha norske spillere til utlandet for at de skal få bedre matching. Og nettopp ønsket om en tøffere håndballhverdag er bakgrunnen for at Lie Hansen melder utflytting.

– Det er litt hardere i Danmark enn i Norge. Jeg drar dit for å få tøffere treninger og kamper, sier venstrebacken.

Til tross for at enkelte andre norske spillere får begrenset med spilletid i sine utenlandske klubber, frykter ikke Lie Hansen lite tid på parketten i Silkeborg-Hallerne.

– Nei, men han andre som står venstreback er en litt annen type enn meg, så det blir nok en vurdering fra kamp til kamp. Dessuten er det høyere tempo, og det er få som står 60 minutter i hver kamp. Så jeg er ikke bekymret for spilletiden, nei.