Torill Rolstad Larsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Torill Rolstad Larsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Ap-ordfører listetopp for Demokratene

Arbeiderpartiets ordfører i Arendal Torill Rolstad Larsen topper Demokratenes fylkestingsliste i Aust-Agder. Nå ber hun om å bli strøket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg vil fredag ta kontakt med valgstyret og be om å bli strøket, sier Rolstad Larsen til NTB.

– Umenneskelig press

Hun innrømmer å ha vært i dialog med Demokratene, men sier saken bunner i en misforståelse og at hun egentlig ikke sympatiserer med Demokratene.

– Vi har hatt en lang og positiv dialog, og hun sa seg villig til å toppe lista vår, men Torill er blitt utsatt for et umenneskelig press. Selv Aps partisekretær har vært koblet inn, hevder Demokratenes leder Vidar Kleppe.

Vraket av lokallaget

Han sier fylkestingslista er sendt inn med Rolstad Larsen på topp, men understreker at partiet ikke vil motsette seg hennes ønske om å bli strøket.

Toril Rolstad Larsen (57) har vært ordfører i Arendal siden 2003 og medlem av bystyret siden 1995. Hun slo fast i fjor høst at hun ikke aktet å ta gjenvalg til kommunestyret, men var kandidat til vervet som fylkesordfører inntil hun ble vraket av sitt eget lokallag. (©NTB)

Ikke lenger medlem

– Hun har sendt en tekstmelding til meg der hun skriver at hun vil melde seg ut. Det kan ikke oppfattes som annet enn en utmeldelse, sier Per Åge Nilsen, partisekretær i Aust-Agder Arbeiderparti til NTB. Torill Rolstad Larsen bekrefter overfor Fædrelandsvennens nettutgave at hun har meldt seg ut.

– Hvorfor i all verden skal jeg tviholde på partimedlemskap når partiet ikke har tillit til meg og ikke vil ha meg der? spør hun.