Vil ha soningsavtale med Pakistan

SV-politikeren Akhtar Chaudhry, som neste uke reiser til Pakistan, vil diskutere politisamarbeid med landets statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SV-politikeren og visepresidenten på Stortinget reiser til Pakistan for å motta en pris som gis til personer som har jobbet til beste for Pakistan i utlandet, skriver Aftenposten.

I Pakistan vil han møte presidenten i nasjonalforsamlingen, statsminister Yousuf Raza Gilani og kanskje også president Asif Ali Zardari.

– Ved en slik anledning kan jeg ta opp forhold som er viktige for norskpakistanere, sier Chaudhry.

Han mener saken om drosjesvindleren Mohammed Aslam er selve symbolet på manglende politisamarbeid mellom Norge og Pakistan.

Aslam har vært på rømmen fra norsk politi i tre år etter at han ble dømt til to års fengsel for drosjesvindel. Han er etterlyst via Interpol, men har greid å skaffe seg pakistanske ID-papirer i mellomtiden. I Norge venter en ny siktelse som omfatter svart drosjekjøring for 100 millioner kroner, ID-misbruk og dokumentfalsk. Det er ingen utleveringsavtale mellom Norge og Pakistan.

– Den saken har irritert meg lenge. Han er en kjeltring, og det er ille at systemene ikke fungerer sammen slik at han kan sone sin straff. De som rømmer fra soning i Norge, slik Aslam har gjort, bør kunne sone i det landet de befinner seg i. Vi trenger klare rammer for kriminelle som stikker av på den måten, sier Chaudhry til Aftenposten. (©NTB)