Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Her ser Balotelli rødt – City ute av Europaligaen

Manchester City røk 1-2 sammenlagt mot Dinamo Kiev.

Manchester City - Dinamo Kiev 1-0 (1-2 sammenlagt)

Frisparkmålet fra Aleksandar Kolarov i første omgang var ikke nok: Roberto Mancinis menn greide ikke å hente inn Dinamo Kievs 2-0-ledelse i kveldens åttedelsfinalemøte på City of Manchester Stadium.

Røde Mario
Urokråka Mario Balotelli må ta på seg en stor del av skylden for Europaliga-exiten. I kampens 36. minutt mistet han hodet i duell med gjestenes Goran Popov.

20 år gamle Balotelli gikk inn i situasjonen med beinet høyt, hadde muligheten til å trekke seg, men fullførte bevegelsen og stemplet Popov i låret.

Kampens tyrkiske dommer Cüneyt Cakir nølte ikke lenge og dro opp det røde kortet - Balotellis andre på 20 kamper etter overgangen fra Inter.

Flere sjanser
City mistet ikke håpet av den grunn, og fikk et lite løft av scoringen til Kolarov tre minutter senere.

Ballen ble spilt kort ut til den hardtskytende venstrebacken fra hjørnet av 16-meteren. Treffet var ikke spesielt bra, men Shovkovskiy i gjestenes mål rakk ikke ned tidsnok og måtte se ballen i nettmaskene.

I andre omgang fortsatte City kjøret, men uten å få uttelling på de mange sjansene. Nærmest var Carlos Tévez på overtid, men argentineren har fortsatt et stykke igjen til toppformen og greide ikke å få ballkontakt da han skulle styre et frispark i mål fra kloss hold.

Dermed ble Andrej Sjevtsjenkos mål fra det første oppgjøret utslagsgivende for de besøkende fra Kiev.