Politistudenter fikk skarpe skudd for å skyte på hverandre

Politistudenter fikk ved en feil utdelt skarp ammunisjon som skulle brukes i en øvelse der de skulle skyte på hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Polititjenestemannen som ledet øvelsen, har nå fått et forelegg på 10.000 kroner for uforsiktig omgang med skytevåpen, skriver VG Nett. Politistudentene hadde praksis i Follo politidistrikt. Det var en av studentene som skal ha oppdaget at det lå en skarp patron i ammunisjonsposen med løsskudd.

– Mens de var på skytebanen ble det oppdaget at man hadde blandet skarp ammunisjon og løsammunisjon. Heldigvis skjedde dette før skudd ble løsnet, sier politimester Arne Jørgen Olafsen.

Øvelsen ble øyeblikkelig avbrutt. Da man så nærmere på ammunisjonsposen, ble det funnet til sammen fem skarpe patroner. Det viste seg også at én av studentene hadde ladet revolveren med et skarpt skudd.

– Øvelsen gikk ut på å skyte mot hverandre, omtrent som med paintball, sier Olafsen.

Det ble også oppdaget brudd på en annen sikkerhetsanordning. Når man skyter med løsskudd, skal det plasseres en sikkerhetsfjær i revolvertønnen. Dette ble ikke gjort under øvelsen.

Lederen for øvelsen ble anmeldt til Spesialenheten for politisaker som ila ham et forelegg på 10.000 kroner, og ga Follo politidistrikt beskjed om å se på rutinene for oppbevaring og bruk av våpen og ammunisjon.

– Vi har endret rutiner etter dette, og har hatt flere gjennomganger av denne saken i ledergruppa, og for de som er ansvarlig for skyteopplæring og praksis, sier politimesteren. (©NTB)