FØR: Sånn ser Christer Falck ut før Jan Thomas begynner sin makeover. (Foto: Harald Bø)
FØR: Sånn ser Christer Falck ut før Jan Thomas begynner sin makeover. (Foto: Harald Bø)

– Bare vi unngår voldskriminelle

«Robinson»-programlederen vil ikke lede noe feelgood-program.

– Det er så mange feelgood-program tilgjengelig, men det hadde ikke funket for «Robinson». Programmet er avhengig av konflikter, sier Christer Falck til «God kveld Norge».

– Vi kunne samlet en harmonisk gjeng, der alle var like og alle gråt når folk røyk ut, men det er uinteressant for meg å lede et slikt program. Konflikter er viktig, legger han til.

Kripos reagerte

TV3 og produksjonsselskapet Strix fikk sterk kritikk fra Kripos da det ble kjent at de ønsket «Robinson»-deltakere fra MC-klubben «Outlaws». Ved å publisere en melding på MC-klubbens hjemmeside, der de etterlyste «sterke og tøffe menn og kvinner», oppfordret de MC-medlemmer å melde seg på castingen.

Falck ser ikke noe problem ved dette.

– Jeg synes ikke det er noe problem. Det jobbes hardt for å finne den beste castingen, og da blir alt fra modellbyråer, mc-klubber og bondelag kontaktet. Vi har aldri hatt et MC-medlem med i programmet før, men det hadde vært gøy. Jeg tenker ikke på de som kriminelle, men som tøffe å se på, sier han til «God kveld Norge».

Les også: Ble kalt lubben av Christer Falck

Kripos deler ikke Falcks syn på saken, og reagerer med vantro.

– Jeg rister på hodet når jeg hører hva Strix har gjort: Outlaws er et kriminelt MC-miljø som definerer seg utenfor loven. Det er noe de aller, aller fleste vet, og i hvert fall må man kunne forutsette at Strix var klar over dette. For meg høres dette helt vanvittig ut, og jeg nekter å tro at ledelsen i TV3 har vært klar over det her, sier sjef for taktisk etterforskning i Kripos, Atle Roll-Matthiesen til VG.

Han mener det er gjort en «håpløs vurdering» fra produksjonsselskapets side, skriver avisa.

– Det skulle aldri ha skjedd

Programdirektør i TV3, Trygve Rønningen legger seg flat overfor VG.

– I dette tilfellet har vi gjort en feil. Det skulle aldri ha skjedd. Det at vi har søkt deltakere i Outlaws-miljøet kom til min kunnskap i går, sier Rønningen til avisa, og påpeker at det er produksjonselskapet Strix som har hatt ansvaret for castingen på dette stadiet.

Utelukker kun voldskriminelle

Falck mener at det viktigste er å unngå de voldskriminelle i jakten på «Robinson»-deltakere.

– Folk som blir tatt for råkjøring er også kriminelle, men vi kan ikke unngå de bare fordi de har kjappe biler. Som privatperson synes jeg det er helt uproblematisk å omgås MC-medlemmer.

I skrivende stund begynner castingen å nærme seg slutten, og av de 50 som fortsatt er aktuelle for neste sesong er to engasjert i MC-miljø. Falck håper hvertfall én blir med til siste slutt.

– Det er to drit kule folk. Jeg håper de blir med videre, så får vi heller ta den støyten om det kommer til det.