SØNNEN PÅGREPET: En 60 år gammel mann ble funnet død på Jessheim tirsdag.  (Foto: Anders Lyche/TV 2 )
SØNNEN PÅGREPET: En 60 år gammel mann ble funnet død på Jessheim tirsdag. (Foto: Anders Lyche/TV 2 )

Slipper drapstiltale etter å ha knivstukket pastorfar

34-åringen som stakk sin far, pastor Daniel Karlsen, til døde i september, må ikke svare for drap i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 60-årige pastoren døde i sitt hjem i Lillestrøm 28. september i fjor etter å ha blitt påført ett stikk i overkroppen med en kjøkkenkniv. Sønnen har hele tiden hevdet at han handlet i selvforsvar, men har fram til nå vært siktet for forsettlig drap. Han er nå i stedet tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Løslatt fra varetekt

– Riksadvokaten mener det ikke foreligger drapsforsett. Derfor er det tatt ut tiltale for legemsbeskadigelse og ikke drap, sier statsadvokat Inga Bejer Engh til Romerikes Blads nettutgave.

Sønnen ble løslatt fra varetekt en måned etter hendelsen. Paragrafen han er tiltalt for, har en maksimumsstraff på ti års fengsel. Hans forsvarer, advokat Jørund Lægland, er glad for påtalemyndighetens avgjørelse i saken, som er berammet til Nedre Romerike tingrett i august.

– Handlet i nødverge

– Det betyr at Riksadvokaten mener at min klient ikke har hatt til hensikt å drepe. Når det er sagt, så er ikke sønnen fornøyd med denne tiltalen. Han mener, som han hele tiden har gjort, at han handlet i nødverge, sier Lægland.

Daniel Karlsen var bror til den profilerte Ludvig Karlsen, som grunnla Evangeliesenteret. (©NTB)