VIL GI KURS: UDI skal hindre vold og voldtekt med egne kurs på asylmottakene.  (Foto: TV 2)
VIL GI KURS: UDI skal hindre vold og voldtekt med egne kurs på asylmottakene. (Foto: TV 2)

UDI-ansatt kvinne siktet for å ha hjulpet utvist mann

En 35 år gammel kvinne ansatt i Utlendingsdirektoratet er siktet for å ha hjulpet en utvist irakisk mann med å holde seg skjult for politiet. De to skal være kjærester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 35 år gammel kvinne ansatt i Utlendingsdirektoratet er siktet for å ha hjulpet en utvist irakisk mann med å oppholde seg ulovlig i Norge.

Etter det TV 2 Nyhetene får opplyst skal kvinnen også ha hatt et kjæresteforhold til den 32 år gamle irakeren. De to, som til tider skal ha bodd sammen, ble pågrepet i to forskjellige politiaksjoner tirsdag denne uka.

Ulovlig opphold siden 2005

– Kvinnen er siktet for brudd på Utlendingslovens paragraf 108 om bistand til ulovlig opphold i riket, sier politiadvokat Morten Bentzrød ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Den irakiske mannen kom til Norge i 2003 og fikk endelig avslag på asylsøknaden i Utlendingsnemnda i september 2005. 32-åringen fikk frist til å forlate Norge i oktober 2005, men har siden oppholdt seg ulovlig i landet.

Politiet mener den UDI-ansatte kjæresten har hjulpet han med å holde seg skjult for politiet.

– Jeg kan bekrefte at en medarbeider i UDI er suspendert med umiddelbar virkning fordi det er mistanke om alvorlige brudd på Utlendingsloven, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Gro Bogen Nilsen i UDI til TV 2.

Vil sende ham ut innen kort tid

Torsdag ettermiddag ble den 32 år gamle irakiske mannen varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett fordi politiet frykter han vil forsøke å unndra seg en uttransportering.

– Mannen har oppholdt seg ulovlig i Norge siden 2005 og han har unnlatt å innrette seg etter vedtak fra Utlendingsnemnda om å forlate landet innen utreisefristen, sier politiadvokat Ingrid Lombnæs Lenborg ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Politiets utlendingsenhet tror de kan sende mannen ut av landet i løpet av kort tid. Den 35 år gamle kvinnen sitter i kveld i avhør på politihuset på Grønland. Politiet vurderer å fremstille henne for varetektsfengsling i morgen.

– Denne saken er alvorlig siden det er snakk om en ansatt i UDI, sier politiadvokat Morten Bentzrød.

Kvinnens forsvarer, Eric Lindset, ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2.