Tarjei Bø (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Tarjei Bø (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Tarjei Bø skjøt seg bort i Kollen

Emil Hegle Svendsen best av de norske med sjetteplass på sprinten.

OSLO/BERGEN (TV 2 SPORTEN/NTB): Verdenscupleder Tarjei Bø bommet med totalt fem skudd og var sjanseløs i kampen om en pallplassering på torsdagens 10 km sprint i Holmenkollen.

Tyske Andreas Birnbacher vant 10,2 sekunder foran Björn Ferry fra Sverige. Alexander Wolf fra Tyskland ble nummer tre. Alle tre skjøt feilfritt.

Emil Hegle Svendsen ble best av de norske på en sjetteplass. Han skjøt én bom på siste skyting. Lars Berger (2 bom) kom på tiendeplass, mens Ole Einar Bjørndalen (2 bom) ble nummer 13.

Greide ikke å tenke
– Det var veldig dårlig. Jeg greide ikke å tenke så veldig mye og alt gikk veldig fort. Jeg var ikke helt i nuet, sier Bø til TV 2 Sporten.

– Er du sliten og nervøs på hjemmebane?

– Jeg kjente kanskje litt på det, med tanke på at det er verdenscupen – det skal jeg ikke stikke under en stol. Men formen er grei i sporet. Det var vel bare et øyeblikk av svakhet på stående skyting der. Det er veldig kjedelig at det skulle gå slik.

Ingen verdenscuppoeng
Bø, som ble VM-konge med tre gull og to bronse, skjøt totalt fem bomskudd og var ikke blant de 40 løperne som fikk verdenscuppoeng. På siste skyting hadde han fire bom, og han endte på 44.-plass.

– Jeg angret underveis på at jeg gikk så hardt ut. Men om det var det som gjorde at jeg bommet, det vet jeg ikke. Jeg har aldri skutt fire bom før. Det var uvant, sier Bø.

22-åringen lot dermed Emil Hegle Svendsen ta innpå i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. Etter torsdagens renn skiller det kun 37 poeng mellom de to nordmennene.

Knapper innpå
Torsdagens resultat gir også Hegle Svendsen et godt utgangspunkt på lørdagens jaktstart.

– Det er mulig ennå. Jeg unner ham ikke å gå på en slik smell, men kanskje det blir litt mer spennende i verdenscupen likevel, sier Hegle Svendsen til TV 2 Sporten.

Og Bø begynner å kjenne presset fra verdenscuprivalen.

– Han tar sikkert flere poeng innpå meg på lørdag, så det blir spennende på fellesstarten på søndag. Jeg er absolutt i førersetet og har en del poeng å gå på, men hvis han fortsetter i denne stimen her – og jeg fortsetter som i dag – så vinner han ganske enkelt, sier Bøe.

PS: Andreas Birnbacher stilte ikke opp på blomsterseremonien etter rennet av personlige årsaker. Han kommer heller ikke til å delta på jaktstarten.