Lufthansa forbereder seg på hardere tider

Europas største flyselskap, tyske Lufthansa, håper på større trafikk og høyere fortjeneste i 2011. Men selskapets ledelse advarer om at hardere tider er i vente.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lufthansas styreformann Christoph Franz sa at året «ikke blir noen dans på roser», da han torsdag la fram resultatene fra 2010. Konkurransen på rutene innen Europa hardner til, og det samme gjelder langdistansetrafikken til og fra Asia og Amerika.

Likevel venter Lufthansa høyere omsetning og driftsoverskudd både i 2011 og i årene som kommer. - Slik det nå ser ut, vil forholdene også ligge til rette for at aksjonærene kan få utbetalt utbytte, heter det i en kunngjøring fra ledelsen i selskapet.

Lufthansas omsetning vokste i 2010 med 23 prosent til 27,3 milliarder euro eller 215 milliarder kroner. Selskapet regner med å betale et utbytte på 60 cent eller vel 4,70 kroner per aksje, går det fram av kunngjøringen.

Men atomkrisen i Japan kaster på kort sikt lange skygger over framtidsutsiktene, og Lufthansa har inntil videre stanset sine flyginger på Tokyo. En ny tysk passasjeravgift skaper også usikkerhet om utviklingen i 2011. (©NTB)