Børsen finans oslo børs næringsliv  Foto: Rune Wikstøl/NTB (Foto: Rune Wikstøl/NTB/NTB)
Børsen finans oslo børs næringsliv Foto: Rune Wikstøl/NTB (Foto: Rune Wikstøl/NTB/NTB)

Avsluttet med oppgang på børsen

Investorene på Oslo Børs hadde fått nok etter fem sammenhengende dager med røde tall. Onsdag snudde trenden, og hovedindeksen endte opp 0,19 prosent til 421,03 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stigende oljepris medvirket til oppgangen. Opprøret i Libya og bekymring for uro i Midtøsten bidro til at et fat nordsjøolje onsdag ettermiddag steg med 3,09 prosent til 111,41 dollar.

Oljetunge Oslo Børs klarte derfor å holde seg på plussiden takket være blant annet en oppgang på 2,92 prosent for børslokomotivet Statoil.

Telenor fortsetter fallet

Andre selskaper måtte finne seg i røde tall også onsdag. Hydro falt 1,11 prosent, DnB NOR var ned 1,15 prosent, Telenor-aksjen falt med 1,81 prosent i verdi, og Yara var ned 0,35 prosent.

Oslo Børs gikk mot strømmen onsdag med oppgangen. Ute i Europa var rødfargen mer framtredende. FTSE-indeksen i London falt 1,7 prosent, CAC-indeksen i Paris var ned 2,23 prosent og i Frankfurt endte DAX-indeksen med et fall på 2,01 prosent.

Oppgang i Asia

Heller ikke åpningen i USA onsdag ettermiddag norsk tid var preget av optimisme. Dow Jones-indeksen falt 0,45 prosent og Nasdaq-indeksen var ned 0,18 prosent.

Den positive utviklingen i Japan smittet også over på Kina. I Shanghai var oppgangen på 1,19 prosent, og i Hongkong steg Hang Seng-indeksen med 0,1 prosent. (©NTB)