Sir Alex Ferguson (Foto: PLP)
Sir Alex Ferguson (Foto: PLP)
ØYBVIND ALSAKER har blitt pappa
ØYBVIND ALSAKER har blitt pappa
Premier League

Alsaker og Myhre: – Riktig å straffe Ferguson

Øyvind Alsaker og Petter Myhre skjønner godt at FA ville statuere et eksempel.

Reaksjonen er mange etter at Manchester United-manager Sir Alex Ferguson har fått fem kampers karantene.

Se Fergusons dommerkritikk som la grunnlag for deler av straffen øverst!

TV 2s Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker, mener Ferguson har gått for langt.

– Jeg mener alle managere skal få kritisere dommere og avgjørelser. Det er en del av takhøyden som må være i fotballen. Men jeg føler Ferguson gjør dette mer enn andre og utfører personkarakterstikker av dommerne. Han kaller dem feiginger, utrettferdige og utrente, sier Alsaker til TV 2 Sporten.

– FA må reagere
– Syns du han fortjener straffen?

– Ja, han får som fortjent. Når han går så langt som han har gjort med Martin Atkinson, samtidig som han har en betinget straff hengende over hodet, da må jo det engelske fotballforbundet (FA) reagere, sier han.

Etter at straffen til Ferguson ble kjent skrev Alsaker følgende på Twitter:

Opplagt straff for Fergie. Fotballens mektigste har et spesielt ansvar overfor dommere. Det har sir Alex aldri tatt hensyn til.

– Poenget mitt er at Fergerson er en av fotballens mektigste menn. Så mektige aktører har et enormt ansvar overfor dommerstanden. Det er en vanvittig vanskelig jobb. Det de gjør av denne typen ting, undergraver dommerstandens autoritet. Hvis ikke myndighetene innen fotballen straffer det så vil dommere til slutt være fritt vilt, mener kommentatoren.

«Ingen dommere igjen til slutt»
Men TV 2 Sportens fotballekspert, Petter Myhre er ikke like krass i kritikken av Ferguson.

– På generelt grunnlag mener jeg at forbundene ikke kan tillate at trenerne slår tvil om dommeren er nøytral eller ikke, mener eksperten.

Han skjønner at det engelske fotballforbundet statuerer et eksempel.

– Fotball er slik at det er tvilstilfeller og diskutable avgjørelser i nesten hver kamp. Sånn har det vært i hundre år og slik kommer det til å være i hundre år til. Hvis en trener skal slå tvil dommerens nivå og nøytralitet etter hver kamp han får noe i mot seg, har vi ingen dommere til slutt, sier Myhre.

«Oss mot verden»
Ferguson blir å finne på tribunen frem til etter kampen mot Arsenal 1. mai. Men han får muligheten til å lede laget i garderoben før kamp og i pausen. Alsaker tror ikke Fergusons fravær på benken vil påvirke Manchester Uniteds resultater.

– Det tror jeg vil ha lite å si resultatmessig. Tvert i mot tror jeg han klarer å snu dette og skaper en slik «oss mot verden» holdning som han har gjort med hell mange ganger før, avslutter Alsaker.