Ute av thailandsk fengsel

En norsk 19-åring som satt varetektsfengslet i Thailand, er nå sluppet fri mot kausjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jenta ble sammen med tre andre nordmenn pågrepet i Pattaya 23. februar. Arrestasjonene kom etter en razzia mot et svensknorsk callsenter i Pattaya.

To dager senere ble de overført til varetekt i Nong Pla Lai-fengselet utenfor den thailandske badebyen. Onsdag ble den 19 år gamle jenta sluppet fri mot kausjon. Det er ventet at de også de øvrige vil bli løslatt mot kausjon i løpet av onsdagen.

Etter det NA24 erfarer skal det ha blitt krevd en kausjon på rundt 60.000 kroner for hver av de fengslede. I tillegg er de fratatt sine pass, slik at de ikke kan forlate landet.

Politiet i Thailand er ikke ferdig med etterforskning av saken og har ikke kommet med noen formell siktelse. Men nordmennene har ifølge politiet arbeidet i landet uten arbeidstillatelse i callsenteret firmaet Global Telemarketing Ltd.

Politiet mistenker at de ansvarlige bak selskapet har drevet svindelvirksomhet via internett mot blant annet norske selskaper. Administrerende direktør Per Fredrik Svedlund i Trygg Handel AS, selskapet som var oppdragsgiver for callsenteret, har tidligere uttalt til Thailands Tidene at politiet i Thailand har pågrepet feil personer. Han hevder de aldri har svindlet noen. (©NTB)