Mario Cipollini, Thor Hushovd (montasje) (Foto: SCANPIX/)
Mario Cipollini, Thor Hushovd (montasje) (Foto: SCANPIX/)

Sykkellegende: – Hushovd kan garantere et resultat i Milano-Sanremo

Mario Cipollini har troen på verdensmesteren.

Forhåndstipsene og spekulasjonene før sesongens første store sykkelklassiker, lørdagens Milano-Sanremo, er i full gang.

Se Milano-Sanremo direkte på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag kl. 14.30

Sykkellegenden Mario Cipollini har kommet med sine synspunkter til Cycling News, og italieneren trekker frem Thor Hushovd som en av vinnerkandidatene.

– Garmin-Cervélo har flere valgmuligheter enn noe annet lag takket være Thor Hushovd, Tyler Farrar og Heinrich Haussler. Farrar er rask, men Milano-Sanremo er nok litt for langt for han. Jeg tror Hushovd kan garantere et result, sier han, og påpeker:

– Han viste at han er rask etter 250 kilometers kjøring ved å ta VM-gull i fjor. Jeg er sikker på at laget gjerne vil se at han vinne ikledd regnbuetrøya.

Les Johan Kaggestads blogg: «Jeg gleder meg til Milano-Sanremo»

Cipollini trekker imidlertid frem en mulig hindring for Hushovds vinnersjanser.

– Problemet kan bli Haussler. Hvis han ønsker å kjøre sitt eget løp, så kan det bli forvirring. Det må sportsdirektørene ordne opp i før rittet, sier han.

Cipollini, som selv vant Milano-Sanremo i 2002 og kjørte rittet hele 17 ganger, lister også opp karer som Mark Cavendish og Oscar Freire som de største favorittene, med Alessandro Petacchi, Tom Boonen, André Greipel som outsidere.

Cipollini er en av sykkelsportens største stjerner, og står blant annet bokført med 42 etappeseirer i Giro d'Italia, tolv triumfer i Tour de France og ett VM-gull (2002).