Lettere for rikfolk å få opphold i Storbritannia

Regjeringen i Storbritannia vil lokke rike utlendinger til landet ved å gi dem kortere ventetid før de får permanent oppholdstillatelse. Dette kan føre til en fordobling i tallet på svært velstående innvandrere.

Såkalte superinvestorer vil få rett til å bli i landet på ubestemt tid etter bare tre år, hvis de plasserer 5 millioner pund (45,5 millioner kroner) på en britisk bankkonto, melder avisen Daily Telegraph. Hvis innskuddet er på 10 millioner pund, forkortes ventetiden til to år.

Alminnelige innvandrere som ikke har slike beløp til rådighet, må vanligvis vente i fem år på permanent oppholdstillatelse. Innvandringsspesialisten Alex Ruffel i advokatselskapet Berkeley Law tror dette vil gi en sterk økning i tilstrømningen av rikfolk.

I fjor kom det 275 svært velstående investorer og andre forretningsfolk til Storbritannia for å slå seg ned for godt. Ruffel mener dette tallet kan bli fordoblet, spesielt hvis det også blir lempet på reglene for hvor mye av året de faktisk må tilbringe i landet.

Dagens regler tilsier at de må oppholde seg på britisk område i minst ni måneder per år. Ruffel tilføyer at uroen i Egypt og andre land i Midtøsten allerede har gitt merkbar økning i antallet henvendelser fra rikfolk i disse landene som vurderer å flytte til Storbritannia. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2