Er dette nesten generasjon A klasse, innstegsmodellen til Mercedes? Det vi mer om i april.
Er dette nesten generasjon A klasse, innstegsmodellen til Mercedes? Det vi mer om i april.

Mercedes A-klasse: Dette er den nye billig-Mercedesen

Denne skissen har lekket ut i forkant av første visning.

Det nærmer seg modellskifte på både Mercedes A- og B-klasse og her er en liten smakebit på hvordan tredje generasjon av Mercedes' minstemann kan bli seende ut.

Denne skissen har det siste døgnet dukket opp på bil-nettsteder over hele verden. Det er foreløpig ikke kjent om det er en bevisst lekkasje fra Mercedes eller om den har kommet ut ved en feiltakelse. Vi heller til det første – det har blitt mer og mer vanlig å dryppe små smakebiter på nye bilmodeller i tiden før lansering.

Radikalt brudd

Til nå har det vært mye uvisshet rundt designet på neste A-klasse. Alt fra at Mercedes ville gå for en boksete og fornuftig løsning for å få størst mulig innvendig plass – til at de ville gå i sporty retning og heller appellere til en yngre kjøpegruppe.

Ut fra denne skissen går det helt klart i retning av det siste. Dette er et radikalt brudd med de to første A-klasse-generasjonene, med et design som går mye mer i retning av C-klasse coupe.

Les hvorfor det har blitt tryggere å kjøpe Mercedes – klikk her:

Debutere i Shanghai

For Mercedes vil det også være en måte å bygge et sprekere image i denne klassen på. Det er ingen hemmelighet at dagens A-klasse-kjøpere jevnt over er godt voksne mennesker. Og mens Smart stadig sliter med å få fotfeste, kan Mercedes trenge en bil som appellerer til de unge og urbane.

Den kommer helt sikkert i minst to versjoner, tre- og femdørs. Samtidig er det grunn til å tro at kommende B-klasse blir mer lik dagens modell – slik at den kan holde grepet på kjøperne som er ute etter en mindre bil med flerbruksegenskaper.

A-klasse skal etter alt å dømme debutere på bilutstillingen i Shanghai i slutten av april. Det er med andre ord ikke lenge til vi får se om bilen vil holde det denne skissen lover.

Lyst på mye større Mercedes? Denne får du nå til halv nypris