NYTT HUS: Kristian Valen har kjøpt luksusvilla i Los Angeles
NYTT HUS: Kristian Valen har kjøpt luksusvilla i Los Angeles

– Det er like vondt hver gang

Holdt på å bryte sammen under fremføringen av ny låt.

I kveldens «Showman», som sendes på TV 2 Zebra klokken 22.30, presenterer Kristian Valen sin helt ferske låt «Blessed by a woman».

I programmet snakker den populære komikeren og artisten om hvordan låten ble til, og om prosessen hvor han jobbet frem materialet i studio i USA. Men det er ikke en hvilken som helst låt Kristian nå har brakt på bane.

Låten er av så personlig karakter, at Kristian var nær ved å bryte sammen under innspillingen av kveldens «Showman».

– I slutten måtte jeg bite meg i leppen. Det er mye enklere å fremføre andre sine låter, men når det blir så personlig...Det er like vondt hver gang, og det var like før jeg brøt sammen, sier han til «God kveld Norge».

Da han i 2004 sang låten «Still here» på «Først og sist» skjedde nettopp dette, og Valen brøt sammen under fremføringen på scenen.

– Jeg ble ganske mobbet av kompisene mine den gang, så jeg håper jeg slipper det nå, sier han lattermildt etter fremføringen.

Kjærlighetsbrudd

I fjor høst ble det kjent at forholdet mellom Kristian Valen og Shila Amini var over. Kristian ønsker ikke å si hvem han synger om i låten, men understreker at den er basert på egne erfaringer.

– Jeg skriver alltid personlige tekster ut fra egne erfaringer. Det er nok kanskje derfor det er sårt å fremføre slike låter, sier han.

– Handler låten om ei spesiell jente?

– Alle låter jeg skriver handler om spesielle jenter, sier han og smiler.

Og han innrømmer at låtskrivingen fungerer som en slags terapi for ham.

– Det er perioder hvor jeg er oppe, og da skriver jeg om humor, også er det perioder hvor jeg er nede og har det vondt, og uttrykker meg gjennom musikken. I stedet for å måtte gå rundt og dele med alle at du har det vondt, så fungerer musikken like greit for meg, sier han til «God kveld Norge».

Se et større intervju med Kristian Valen i kveldens «Showman», klokken 22.30 på TV 2 Zebra.