Storby barn76755193
Storby barn76755193

Reis hit på storbyferie med barn

En storby er full av opplevelser barn vil like og er en veldig takknemlig destinasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storbyer flommer over av spennende museer, dyreparker, lekeplasser, rare butikker, gateartister, morsomme transportmidler eller svimlende bygninger som barn elsker.

Mange voksne sliter seg ut på byferie fordi programmet blir for tett og gangavstandene for store. På familietur må tempo og aktiviteter tilpasses de minste. Bli enige på forhånd hva dere skal gjøre og planlegg dagene sammen.

Les også: Dra på spøkelsesjakt i Norge

Barn-reise104513189
Barn-reise104513189
Hvor: Hele verden. På Lonely Planets topp ti liste over barnevennlige byer ligger Oxava i Mexico, Istanbul i Tyrkia og London i England øverst.

Les også: Istanbuls beste kebab

New York

Byen som trollbinder gamle som unge. Dra opp i de høye husene og ned de brede avenyene. Spaser over Brooklyn Bridge, og utforsk skateparken under den etterpå. Kjøp Converse sko, spis en enorm hamburger. Tilbring en dag eller to i Central Park, gjerne med rulleskøyter. Etter Frihetsstatuen, gå innom Ellis Island Museum for å lære om innvandringen til USA og for å finne slektninger i registrene.

Les også: 10 heite storbyer

Berlin

Her kan dere for eksempel ta en guidet graffititur og oppleve verdens fineste gatekunst. Bli underholdt av gatelivet på Brandenburger Tor og tilbring en dag i Zoo Berlin, Europas største dyrepark med akvarium. Besøk også Museum für Naturkunde som har en av verdens beste dinosaurutstillinger.

Les også: Sløs eller spar i Berlin

Tips: Gjør kjente severdigheter mer interessante ved å fortelle historier knyttet til dem. Ha leker og belønninger i bakhånd til kjedelige stunder.

www.nycvisit.com

www.berlin.de

www.alternativeberlin.com

Les også: På tur med barn – flere tips

Presenteres i samarbeid med Reiser & ferie.