Nicklas Bendtner (Foto: Shuji Kajiyama/Ap)
Nicklas Bendtner (Foto: Shuji Kajiyama/Ap)

Danmark-treneren blir gjerne undervurdert av Norge

Morten Olsen lar seg ikke provosere over at Nils Johan Semb mener denne danske utgaven er den svakeste på lenge. Sjekk hele Danmarks tropp her.

København/Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Mandag meldte danske medier at Nicklas Bendtner var rammet av voldsom magetrøbbel, men tirsdag ble Arsenal-angriperen likevel tatt ut i Morten Olsens tropp til møtet med Norge.

Det var ingen store overraskelser i Danmark-troppen, som er svært lik den danskene stilte med i treningskampen mot England.

Mangler venstrebeint back
Det betyr at de norske forsvarsspillerne må bryne seg på stortalentet Christian Eriksen. Ajax' midtbanemann har vært i sensasjonell form de siste månedene, og er ventet å bli en stor trussel for Drillos menn.

Olsen har imidlertid noe problemer på forsvarsfronten. Danmark har nemlig ikke med noen venstrebent back, ettersom AZ Alkmaars Simon Poulsen er vraket. I tillegg er det knyttet usikkerhet til Daniel Aggers kampform.

– Jeg håper at Daniel Agger får spilletid før landskampen, sa landslagssjefen, før han forklarte venstrebacksituasjonen.

– Vi må spille med de beste, og vi har flere høyrebente å ta av.

Morten Olsen. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Morten Olsen. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

– Må gjerne undervurdere oss
– Dette danske laget er veldig overkommelig, og kanskje en av de svakeste danske utgavene vi har sett på mange år, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb mandag.

På spørsmål fra TV 2 Sporten svarer Morten Olsen følgende på Sembs utspill.

– Dere må gjerne undervurdere oss, sier Olsen.

– Norge er favoritt
Den danske sjefen var riktignok lite villig til å starte en ordkrig med Norges landslagssjef, Egil Olsen. Mandag uttalte Drillo at han holder Norge som favoritt i kampen som har blitt døpt «Slaget om Norden».

– Det er to lag med vidt forskjellig tankegang som møtes. Norge er et praktfullt land og kan spille fotball, men de har også sine begrensninger. Men når Ståle Solbakken, som er en fornuftig mann, sier at Norge er favoritt, så er vel Norge favoritt. Ikke minst fordi de spiller hjemme, sier Olsen.

Danmark-treneren mener imidlertid at Norge hadde vel mye marginer på sin side i 2011.

– I 2010 hadde Norge stolpe inn, men det får dere ikke i 2011, sier Olsen med et smil.

Her er hele den danske troppen:

Keepere: Anders Lindegaard, Stephan Andersen, Thomas Sørensen.

Forsvarsspillere: Daniel Agger, Daniel Wass, Lars Jacobsen, Mathias Zanka Jørgensen, Simon Kjær.

Midtbanespillere: Christian Poulsen, Christian Eriksen, Jakob Poulsen, Kasper Lorentzen, Lasse Schøne, Michael Silberbauer, Thomase Enevoldsen, William Kvist og Dennis Rommedahl.

Angrepsspillere: Mads Junker, Michael Krohn-Dehli, Nicklas Bendtner og Nicklas Pedersen.

Troppen vil bli komplettert med to spillere til, før helgen.