Sidney Crosby (Foto: PittsburghPenguins.com/Ap)
Sidney Crosby (Foto: PittsburghPenguins.com/Ap)

Crosby tilbake på isen etter to måneders pause

Hjernerystelse-marerittet kan snart være over for NHLs superstjerne.

Pittsburgh Penguins Sidney Crosby blir av mange rangert som verdens beste hockeyspiller.

Lagkameratene i Penguins har imidlertid måttet klare seg uten sin kaptein i de 29 siste kampene som følge av at Crosby har slitt med ettervirkninger av en alvorlig hjernerystelse han pådro seg i 8-1-seieren over Tampa Bay den 5. januar. Skaden var et resultat av en takling mot hodet av svenske Victor Hedman.

Mandag var Crosby tilbake i trening for første gang etter at han pådro seg skaden. Canadieren trente en lett skøyteøkt i 15 minutter i Consol Energy Center. Han testet også noen skudd på mål.

Etter økten uttalte Crosby seg om situasjonen.

– Jeg vet ikke når jeg er tilbake for fullt. Jeg tenker ikke for langt frem i tid. Jeg vil bare bli bedre og dette er en del av måten å bli bedre på. Jeg tar det steg for steg og ser hvordan det går, sa Crosby ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge CBC var hjernerystelsen Crosbys første noensinne. Det var først antatt at Crosby ville miste noen uker som følge av skaden, men etter hvert som ukene har gått har Pittsburgh Penguins blitt mer og mer sparsom med informasjon om skadeomfanget.

Diverse NHL-kommentatorer har den siste tiden begynt å spekulere i at resten av sesongen kan ryke for 23-åringen, men Pittsburgh-trener Dan Bylsma håper garantert på at Crosby blir spilleklar til Stanley Cup-sluttspillet.