Markus Henriksen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Markus Henriksen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Han er Tippeligaens heteste salgsobjekt

Rosenborg kan tjene rått på salg av stjerneskudd. Sjekk Tippeligaens heteste salgsobjekter her.

Bergen (TV 2 Sporten): Flere av Tippeligaens største profiler kan forsvinne til utenlandske klubber i løpet av sesongen.

- Jeg tror vi fra og med nå til slutten av august vil se at mellom fem og sju spillere eksporteres til utenlandske klubber.

LES OGSÅ: Her er agentenes liste over de heteste salgsobjektene i 2010

Flere spillersalg
Finanskrisen har satt sitt preg på kjøpelysten hos de største europeiske klubbene, men agenter TV 2 Sporten har vært i kontakt med forteller at det norske markedet er i ferd med å bli mer attraktivt igjen.

Forrige sesong forsvant spillere som Mohammed Moa Abdellaoue, Vadim Demidov, Knut Olav Rindarøy og Cristian Bolaños til større klubber på kontinentet. Erik Huseklepp og Anthony Annan fikk også omsider napp i en bedre liga - henholdsvis i italienske Bari og tyske Schalke 04.

Flere av dem var på agentens liste over de heteste salgsobjektene foran sesongen 2010.

Mange unggutter på listen
Denne sesongen kan det flere spillere sikre seg lukrativ proffkontrakt i utlandet – om de leverer jevne prestasjoner på et høyt nivå.

TV 2 Sporten har vært i kontakt med agenter som kjenner markedet, og utpekt de heteste salgsobjektene i Tippeligaen foran årets sesong.

Fotballagent Stig Lillejord i firmaet GoOn tror flere spillere vil forsvinne til utlandet i løpet av sesongen.

– Jeg tror vi fra og med nå til slutten av august vil se at mellom fem og sju spillere eksporteres til utenlandske klubber, forteller Lillejord til TV 2 Sporten.

På listen over potensielle salgsobjekter finnes flere yngre spillere.

– I Tippeligaen har vi flere kvalitetssspillere i alderen 19-23 år som jeg tror vi kan se i utenlandske klubber snart. Norges A-landslag gjør det svært bra for tiden, og det øker oppmerksomheten både på U19 og U21-landslagene. Spesielt har U21-landslaget gjort det veldig bra under Per Joar Hansen, og får vi se U21-landslaget i EM neste år, kommer garantert enda flere yngre spillere til å bli attraktive for europeiske klubber, sier Lillejord.

Her er de heteste salgsobjektene i Tippeligaen:
Disse spillerne kan bli solgt i løpet av sesongen - dersom de dominerer i Tippeligaen kommende sesong:

Markus Henriksen (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Markus Henriksen (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

1. Markus Henriksen, Rosenborg:

Unggutten tok Tippeligaen med storm i fjor, og ryktes allerede å stå på blokken til flere engelske og tyske klubber. Blant annet skal tyske Werder Bremen ha forsøkt seg med et bud i fjor.

Agenter TV 2 Sporten har vært i kontakt med sier at det kun er et tidsspørsmål før RBK-juvelen selges til en større liga.

Celso Borges. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Celso Borges. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

2. Celso Borges, Fredrikstad:

Fredrikstads offensive midtbanespiller har allerede gjort det klart at han vil forlate Fredrikstad – enten i løpet av sesongen eller ved sesongslutt. Landslagsspilleren for Costa Rica scoret 14 mål på 22 kamper i Adeccoligaen i fjor, og har herjet for FFK i treningskampene foran comebacket i Tippeligaen. Tyske, portugisiske og italienske klubber skal alle følge 22-åringen tett.

Mohammed Fellah. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Mohammed Fellah. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

3. Mohammed Fellah, Vålerenga:

Selv om Martin Andresen oppfordrer Fellah til å bli værende i Oslo-klubben, er ikke det nok til å holde klubber på kontinentet unna Fellah. Midtbanespilleren er ikke langt unna en plass på Norges A-landslag og nærmer seg sitt internasjonale gjennombrudd. Han har tidligere blitt koblet til klubber både i Frankrike og England – og fortsetter Fellah storspillet kommende sesong er det nok ikke lenge før det dukker opp en massivt bud på teknikeren.

Muhamed Keita (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Muhamed Keita (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

4. Muhamed Keita, Strømsgodset:

Keita fikk sitt gjennombrudd i 2009 og har bare blitt bedre og bedre med årene.

Kantspilleren var en sentral skikkelse på Strømsgodsets ungdomsrevolusjon i fjor og kommer trolig til å levere bedre prestasjoner denne sesongen. Da er det bare et tidsspørsmål før han blir solgt til en større liga. Italienske Parma har tidligere hatt Keita på blokken, og etter det TV 2 Sporten kjenner til, så følges han fremdeles av klubber i Serie A.

Per Ciljan Skjelbred (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Per Ciljan Skjelbred (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

5. Per Ciljan Skjelbred, Rosenborg:

Per Ciljan Skjelbred var også høyt oppe på listen over de heteste salgsobjektene i Tippeligaen i fjor. Men midtbanespilleren, som lenge har vært i søkelyset hos Newcastle, har foreløpig ikke fått napp hos en klubb i en større liga. Leverer Ciljan storspill kommende sesong kan han imidlertid på nytt vekke kjøpelysten hos ulike klubber på kontinentet. Det kan være siste sjanse for RBK-profilen.

Pontus Farnerud, (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Pontus Farnerud, (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

6. Pontus Farnerud, Stabæk:

Ble beskrevet som «Stabæks Iniesta» da Jørgen Lennartsson overtok klubber i fjor høst. Farnerud har tidligere proffopphold i AS Monaco, Racing Strasbourg og Sporting CP bak seg.

I treningskampene har midtbanespilleren vist at han er en klassespiller – som raskt kan ta skrittet til utlandet igjen. Mange av Tippeliga-spillere TV 2 Sporten har snakket med mener Farnerud var en av de beste utenlandske spillerne i norsk fotball i fjor.

Dominerer han på Telenor Arena den kommende sesongen kan han imidlertid være tapt for Stabæk og norsk fotball.

Parr
Parr

7. Jonathan Parr, Aalesund:

Ble noe overraskende nylig tatt ut i Egil Drillo Olsens A-landslagstropp til skjebnekampen mot Danmark. Det kom nok ikke som en overraskelse for Aalesund-trener Kjetil Rekdal, som ved flere anledninger har uttalt at Parr trolig ender opp i en storklubb i utlandet dersom han fortsetter utviklingen. Skotske Celtic er blant klubbene som er blitt koblet til Parr i britiske tabloider de siste månedene.

AKTUELL FOR CELTIC: Mikael Lustig er ferdig i Rosenborg etter sesongen. Nå bekrefter spillerens agent at den skotske klubben Celtic kan bli svenskens neste stoppested. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
AKTUELL FOR CELTIC: Mikael Lustig er ferdig i Rosenborg etter sesongen. Nå bekrefter spillerens agent at den skotske klubben Celtic kan bli svenskens neste stoppested. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

8. Mikael Lustig (Rosenborg),

Svensken har i en årrekke dominert for Rosenborg på backplassen og har kort tid igjen av sin kontrakt på Lerkendal. Han har gjort det klart at han vil til en større liga. Den landslagsaktuelle høyrebacken skal stå på blokken til både tyske, engelske og franske klubber. Vil Rosenborg ha penger for Lustig bør de selge ham snarest - siden han har valgt å ikke forlenge sin kontrakt.

TL FFK: Tarik Elyounoussi er klar for FFK. Presenteres her på pressekonferanse. Bak står sportssjef Joacim Jonsson. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
TL FFK: Tarik Elyounoussi er klar for FFK. Presenteres her på pressekonferanse. Bak står sportssjef Joacim Jonsson. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

9. Tarik Elyounoussi, Fredrikstad:

Den hjemvendte sønnen har røpet at han håper på at comebacket i Fredrikstad på nytt vil ende med at han får tilbud fra en utenlandsk klubb. Tarik har allerede vist tegn til at han kommer til å bli en av de mest markante skikkelsene i klubben – og det vil garantert bli lagt merke til av klubber i utlandet. Klubber i Frankrike og Spania skal visstnok ha følere ute og følger Elyounoussis comeback-sesong i Tippeligaen nøye. Det kan ende med et nytt salg – kanskje allerede til sommeren.

VIKING
VIKING

10. Valon Berisha, Viking:

18-åringen blir spådd en lysende fremtid og har vist klasse i Vikings treningskamper før sesongen. Har tidligere vært på flere treningsopphold i Chelsea. Etter det TV 2 Sporten får opplyst er Berisha ikke glemt på Stamford Bridge – og følges fremdeles av klubbens ungdomsspeidere. Men unggutten må bevise at han kan levere solide prestasjoner over tid i Tippeligaen før et eventuelt tilbud fra Chelsea tikker inn til Vikings sportsdirektør Egil Østenstad.

Spillere som Henning Hauger (Stabæk), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Harmeet Singh (Vålerenga), El-Hadji Makhtar Thioune (Molde), Jo Inge Berget (Strømsgodset), Torgeir Børven (Odd Grenland) og Christer Kleiven (Start) blir også nevnt som potensielle salgsobjekter. Usikkerheten rundt disse spillerne er imidlertid at de varierer for ofte i prestasjonene til å havne på topp 10-listen.

Hvem mener du er Tippeligaens heteste salgsobjekt? Ta debatten i kommentarfeltet under!