USIKKER: Landslagssjef Egil Olsen vet ikke hvem som står i mål mot Danmark. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
USIKKER: Landslagssjef Egil Olsen vet ikke hvem som står i mål mot Danmark. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Drillo om keepervalget: – Vet ikke når jeg bestemmer meg

Blir knallhard duell mellom Rune Almenning Jarstein og Espen Bugge Pettersen.

Førstevalget Jon Knudsen går glipp av Danmark-kampen på grunn av et fingerbrudd. Dét betyr at det er Rune Almenning Jarstein eller Espen Bugge Pettersen som skal vokte målet i den viktige kvalikkampen om under to uker. Men landslagssjef Egil Olsen har ikke bestemt seg for hvem han skal satse på.

Se intervju med Egil Olsen og Frode Grodås i videovinduet øverst i artikkelen

– Nei, er det kontante svaret fra Drillo, som ikke har bestemt seg for når han skal ta keepervalget.

– Jeg vet ikke. Du får høre med Frode (Grodås).

Overrasket over Jarstein-comeback
Landslagssjefen innrømmer imidlertid at han ikke hadde regnet med at Jarstein skulle være tilbake i slag til møtet med danskene, men er imponert over hvordan Viking-keeperen har kommet tilbake etter skadeproblemene.

– Vi hadde vel i utgangspunktet, i hvert fall for noen uker siden, ikke regnet med Rune, men han har kommet seg fort. Han er sterkt anbefalt av Åge (Hareide), han har stått bra og skal stå serieåpningen. Så han er fit for fight, og da blir det konkurranse mellom ham og Bugge, sier Drillo.

Rune Almenning Jarstein (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Rune Almenning Jarstein (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

– Aldri sett Bugge Pettersen så god som nå
Dermed er det altså duket for en durabelig duell mellom Jarstein og Bugge Pettersen. Keepertrener Frode Grodås er ikke bekymret for kvaliteten på Knudsens erstatterkandidater.

– Jeg er veldig bekvem med det nivået keeperne holder, og den formen de har hatt. Espen har vært stabilt god i hele vinter, og jeg har aldri sett ham så god som i vinter. Rune har jobbet knallhardt for å komme tilbake, og det jeg så mot Rosenborg var betryggende. Han er i form igjen, sier Grodås, som ikke er redd for at Jarstein mangler kamptrening.

– Nå har han spilt to kamper og han skal spille en viktig kamp til helgen igjen, og etter min mening holder det i massevis.

Espen Bugge Pettersen. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)
Espen Bugge Pettersen. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)

Ønsker ikke debatt
Både Viking-trener Åge Hareide og Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har utropt sine respektive sisteskanser til «Norges beste».

– Jeg synes det er bra at trenerne står opp for keeperen sin, men jeg ønsker ikke noe voldsom keeperdebatt foran denne kampen. Det er viktig for den som står at han får ro, sier Grodås.