Petter Northug jr (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Petter Northug jr (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Kjøpte eiendom i Sverige

Frir til svenskene etter full krangel.

Petter Northug har den siste tiden vært utskjelt i vårt naboland Sverige, blant annet som følge av hans spisse formuleringer mot svenskene etter stafettgullet i Holmenkollen.

«Carl Gustaf, can you hear me? Björn Borg og Ingemar Stenmark, you took a hell of a beating», skrek han.

Northugs målgang på stafetten, der han gikk sidelengs over målstreken foran svenske Marcus Hellner, ble naturlig nok også et hett samtaletema i Sverige.

Den svenske avisen Expressen kvitterte med overskriften «Northugs jättehån» – som etter kort tid ble erstattet med «Här fornädrar Northug Sverige».

– Han er en gris, raste SVTs ekspert Jonas Karlsson i TV-studio.

Da Petter Northug gjestet Skavlan i forrige uke, mente svenskene det var den perfekte anledning for Petter å si unnskyld, men skikongen responderte med å stille seg uforstående til hvorfor han skulle gjøre dette.

Investerer i svensk eiendom

Men til syvende og sist virker ikke Northug å ha noe imot Sverige.

Nå har han investert i eiendom på Lidingö like ved Stockholm.

Lidingö ligger idyllisk til ved sjøen, og er muligens det nærmeste man kommer Sveriges svar på eksklusive Nesøya utenfor Oslo.

– Ja, det der er et opplegg som firmaet Utstillingsplassen AS står bak, og Petter er aksjonær i firmaet sammen med Terje Haugan.

Jeg har ikke så mye informasjon utover dette, sier Petters talsmann Otto Ulseth på telefon til «God kveld Norge». Ulseth henviser oss videre til styreleder Terje Haugan i Utstillingsplassen for mer informasjon om prosjektet, men det har ikke lyktes «God kveld Norge» å komme i kontakt med ham mandag formiddag.

Det er boligavisen Fastighetsvärlden som først meldte at VM-kongen har sikret seg en tomt i nærheten av Lidingö sentrum.

På tomten finnes per i dag boliger, men disse skal etter planen rives og erstattes med leilighetskompleks.

Leiligheten til Petter vil ifølge avisen stå ferdig om rundt ti år, og ifølge kilder avisen har vært i kontakt med, har skiesset planer om ytterligere investeringer i boligmarkedet i Sverige så vel som her hjemme i Norge.

Gjør som Dæhlie

Northug blir i så tilfelle ikke den første norske skistjernen som satser på eiendom i Sverige. Bjørn Dæhlie har satset stort på eiendom i Åre og Idre.

Dæhlie har høstet solide inntekter gjennom sine mange eiendomsprosjekter. Så gjenstår det å se hvorvidt Northug følger i hans fotspor også når det gjelder økonomisk gevinst.