Her er Oves Mercedes, en skikkelig klassiker som nå kan bli din for 20 000 kroner. (Foto: Privat)
Her er Oves Mercedes, en skikkelig klassiker som nå kan bli din for 20 000 kroner. (Foto: Privat)

Mercedes E-klasse: – Kom og kjøp den når dama ikke er hjemme

Ove selger Mercedes – til noen som ikke har "nok bekymringer fra før".

Det har nesten begynt å gå inflasjon i overdrevent ærlige salgsannonser, særlig for billige biler. Men her er en som ikke bare er ærlig. Ove fra Seljord har også laget en særdeles humoristisk annonse for sin Mercedes E-klasse stasjonsvogn.

Og han setter standarden helt fra starten:

Gidder ikke starte

Har du ikke nok bekymringer fra før av? Det kan jeg hjelpe deg med!

Tidlig på nittitallet ga en stakkars tysker opp denne bilen og solgte den til en nordmann. Han beholdt faktisk bilen helt fram til 09, før han gikk lei og prakket den på oss. Den starter og går som den skal, så lenge det ikke er kaldt ute.

Dersom du ikke er glad i å stå opp om morgenen så kan du bare droppe det. Dersom temperaturen kryper ned mot -20, gidder den ikke starte uansett. Når den først starter derimot så er den trofast ut dagen.

Klikk her for å se annonsen:

Kjip i byen

Ove kan også fortelle at temperaturmåleren til tider lever sitt eget liv og at håndbrekket rett og slett ikke eksisterer. Og så er det varmeapparatet da ...

Varmeapparatet fungerer så lenge man kjører. Står du på tomgang, slutter det å blåse varmt, det blåser derimot veldig kaldt. Så fort du kjører videre blåser det varmt igjen. Bilen er dermed best egnet til landeveier og kjip i byen vinterstid. Men på vinteren starter den jo ofte ikke, så det problemet løste seg jo selv.

LES OGSÅ: – Hjelp jeg får ikke solgt bilen

Risikere liv og lemmer

En eventuell ny eier må nok også regne med utgifter til nye dekk, for dem som står på bilen nå er tydeligvis ikke mye å skryte av:

Dekka er en historie i seg selv, og bilen er en slede på vinterføre. Er du glad i å risikere liv og lemmer, eventuelt i å gå, kan du trygt kjøpe denne bilen som vinterbil. Gå må du når det er kaldt nok uansett. Sommerdekka er enda verre enn vinterdekka, mens reservehjulet skal fungere.

Låser seg selv

Dette var jo en kjempedyr bil den gangen den var ny, for 23 år siden. Og Mercedesen har både takluke og sentrallås, sistnevnte er imidlertid ikke helt i orden ...

... sentrallåsen virker bare på passasjersiden. Dersom du prøver å åpne bagasjeluka, låser du hele bilen. Husk: Ikke gå fra bilen med nøklene i! Den er som tidligere skrevet LAT, og vil helst ikke jobbe, så innimellom tar den saken i egne felger og låser seg selv. Kjipt når man står på utsiden av den og har dårlig tid. Man kan komme i god form av denne bilen!

LES OGSÅ: Denne selges som den står. Dønn i ro!

Dama er rasende

Er det da ikke noe positivt å si til slutt? Jo da, tross alle problemene kommer nok Ove til å savne den, i alle fall litt:

Den er god og kjøre og vil (merkelig nok) bli savnet. Den selges kun fordi jeg ikke har tid til å skru – pluss at jeg har kjøpt 4x4 og dermed skorter det på plass utenfor huset. Det er avtakbart hengerfeste på den, og den trekker godt, men dobbel hestehenger bør vel helst trekkes av noe annet. Dama er rasende over at bilen skal bli solgt da det er hun som har kjørt den de siste åra så det tryggeste er at eventuell kjøper kommer når hun ikke er hjemme.

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: Dette må være Norges ærligste bilselger

PS: Takk til Christian E Klasse Ribe som tipset om denne. Ser du noe lignende? Adressen er redaksjonen@broom.no.

Faksimile fra autodb.no.
Faksimile fra autodb.no.