KAN MØTES PÅ NY: Wayne Rooneys fantastiske scoring mot Manchester City i februar. Nå kan City få revansj i FA Cupen ¿ men først må de slå Reading. (Foto: JON SUPER/Ap)
KAN MØTES PÅ NY: Wayne Rooneys fantastiske scoring mot Manchester City i februar. Nå kan City få revansj i FA Cupen ¿ men først må de slå Reading. (Foto: JON SUPER/Ap)

Klart for Manchester-derby i FA-cup-semifinalen

City slo Reading og sørget for nabooppgjør.

Manchester City slo Reading 1-0 i søndagens FA Cup-oppgjør, og det er dermed duket for storoppgjør i semifinalen.

Der venter nemlig byrival Manchester United. Det er klart etter at trekningen av semifinalene ble gjort i pausen mellom Stoke - West Ham og Manchester City - Reading.

Micah Richards sørget for kampens eneste mål etter 74 minutter, da han stanget inn en corner fra David Silva.

De himmelblå kunne juble over sin første semifinale siden 1981. Med 1-0-seieren vant Manchester City ifølge Infostrada sin første kvartfinale i FA-cupen siden de slo Everton i 1981. For ellevte gang er Manchester-klubben klar for semifinale.

Fire ganger på rad har City feilet i kvartfinalen. Liverpool ble for sterk i 1988, Tottenham i 1993, West Ham i 2006 og sist Blackburn i 2007. Mot Reading fra mesterskapsserien snudde lykken.

At Manchester-lagene møtes i semifinalen betyr også at Liverpool må vinne Europaligaen eller bli nummer fem i Premier League for å spille i Europa neste sesong.

Birmingham har sikret seg én av tre Europaliga-plasser med seier i ligacupen, mens den av Stoke og Bolton som møter vinneren av Manchester-lagene i finalen også er klar for Europa.

Slik gikk trekningen av semifinalene:

Manchester City – Manchester United
Bolton Wanderers – Stoke City

Kampene spilles 16. og 17. april på Wembley.

(©NTB/TV 2 Sporten)