martinseier
martinseier

Tony Martin vant Paris-Nice

Publikumsfavoritten Thomas Voeckler tok sin andre etappeseier

Se innspurten i videovinduet over!

Ingen klarte å true sammenlagtleder Tony Martin på den siste dagen av Paris-Nice. Dermed kunne den tyske tempospesialisten feire en imponerende seier i det tøffe etapperittet.

– Dette er den største seieren i min karriere. Jeg må bruke litt tid på å fordøye inntrykkene, sier en fornøyd Martin.

TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad har latt seg imponere av prestasjonene til 25-åringen.

– Det han har gjort er meget sterkt. Martin er en veldig spennende ung rytter. Han er verdens nest best temporytter, og kan fort vinne flere mellomstore etapperitt som Dauphiné Libéré eller Tour de Suisse, sier Kaggestad.

– Typisk Voeckler
Thomas Voeckler hadde også god grunn til å feire. Den angrepshissige franskmannen klarte nok en gang å gå i det rette bruddet, og tok sin andre etappeseier i rittet.

LES OGSÅ: Her går det fryktelig galt på glatte veier

– Det er typisk for Thomas Voeckler. Han er en rytter som er veldig flink til å utnytte mulighetene sine, og går i brudd når det er lurt å gå brudd, mener Kaggestad.

Mer dårlig vær
Det dårlige været fra gårsdagens etappe hadde ikke gitt seg, og sørget for at det gikk rolig for seg i utforkjøringene. De mange fallene førte til at mange valgte å trekke seg allerede før den siste etappen, og i løpet av dagen fulgte flere etter.

– Det var kaldt, og veldig farlig i utforkjøringene. Men til slutt gikk alt bra, og nå er jeg veldig glad, forteller Tony Martin.

Hele 46 ryttere brøt etappen – deriblant den eneste norske deltakeren, Gabriel Rasch. Av de 176 rytterne som startet løpet for en uke siden var det bare 89 som fullførte.

Få angrep på ledertrøyen
Samuel Sanchez gjorde et forsøk på å angripe tyskeren på den siste stigningen. Men forspranget ble aldri stort nok for spanjolen, som trillet i mål noen sekunder foran favorittgruppen. Johan Kaggestad er litt overrasket over mangelen på angrep.

– Jeg hadde ventet et angrep fra Radioshack. De hadde tre mann foran i sammendraget, og det hadde vært naturlig å angripe. Men de ville kanskje ikke ta sjansen, sier Kaggestad.

Topp 5 sammenlagt:

1. Tony Martin – 34:03:37
2. Andreas Klöden + 36 sek
3. Bradley Wiggins + 41 sek
4. Rein Taaramäe + 1.10 min
5. Samuel Sanchez + 1.13 min

Heinrich Haussler vant poengtrøyen, Rein Taaramäe ble beste ungdomsrytter, Rémi Pauriol tok klartetrøyen, mens Radioshack ble beste lag.