uniarsenal (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
uniarsenal (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Manchester United ble for sterke for Arsenal

United sørget for at Arsenal røk ut av sin tredje turnering på 13 dager.

Manchester United - Arsenal 2-0 (1-0)

Manchester United vant storoppgjøret mot Arsenal 2-0 på Old Trafford og er klare for semifinalen i den engelske FA-cupen lørdag kveld.

Unggutten Fabio ga hjemmelaget ledelsen i den første omgangen, før Wayne Rooney la på til 2-0 like etter sidebytte.

Tapet betyr at Arsenal røk ut av sin tredje turnering på 13 dager. Først ble det tap ligacupfinalen mot Birmingham, tidligere denne uken var Barcelona for sterke i Champions League, og lørdag vant de engelske serielederne.

– Jeg tror at skuffelsen fra tapet på tirsdag snek seg inn i underbevisstheten hos spillerne, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen.

– Du kunne se at noe manglet. Ikke i innsats eller innstilling, men i selvtilliten vår, mener Wenger.

Syv forsvarsspillere i startelleveren
Manchester United gjorde flere endringer fra laget som startet mot Liverpool forrige helg, og startet kampen med hele syv opprinnelige forsvarsspillere. Nemanja Vidic var også tilbake etter å ha sonet karantene i tapet mot rivalene fra Merseyside.

– Jeg kunne ikke risikere Scholes og Giggs på grunn av kampen som kommer på tirsdag, forteller Sir Alex Ferguson, med henvisning til returoppgjøret i Mesterligaen mot franske Marseille.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

uniars (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
uniars (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Den første omgangen bar preg av Uniteds defensive startoppstilling, og Arsenal slet med å komme til store sjanser.

Men etter snaue halvtimen tok Manchester United ledelsen.

Wayne Rooney lobbet ballen inn til Javier Hernandez som headet mot Arsenal-målet. Arsenals keeper Manuel Almunia måtte gi retur, og først frempå var Fabio som skled inn ledermålet for hjemmelaget.

Van der Sar i storslag
Arsenal startet den andre omgangen bra, og var svært nære en utligning etter 48 minutter

Midtstopper Laurent Koscielny ble med i angrep og var nære ved å fremprovosere et selvmål da han la ballen ut 45 grader foran Uniteds mål. Edwin Van der Sar fikk så vidt hindret scoring, og var også parat da Koscielny var frempå på returen.

Redningen skulle vise seg å bli svært viktig for hjemmelaget.

fabio (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
fabio (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Rooney doblet
Kun to minutter senere var det hjemmelagets tur til å gå i angrep. Foran mål slet Johan Djourou med å få klarert, og Wayne Rooney fikk hodet på returen.

Ballen gikk i en bue over Arsenals keeper og inn i de lengste hjøret.

Arsenal fikk etter hvert ristet av seg skuffelsen over Uniteds andre mål, og både Robin Van Persie og innbytter Marouane Chamakh var nære ved å redusere for bortelaget, men Edwin Van der Sar var som vanlig solid og hindret rivalene fra London gang på gang.

Djourou skadet
Like før slutt skadet Johan Djourou seg stygt inne i eget straffefelt da han hindret nok et United-mål. Forsvarsspilleren ble liggende i flere minutter og måtte ble båret av banen med det som så ut som en skulderskade.

Dommeren la til hele åtte tilleggsminutter uten Arsenal klarte å score. Dermed er Manchester United klare for semifinalen, sammen med Bolton som vant 3-2 borte mot Birmingham.