tiguan tiguan
tiguan tiguan

VW Tiguan 2011: Den ene koster 100 000 kroner mer enn den andre

Sliter du med å se forskjell? Det kommer naboen også til å gjøre.

I august er den her: Den "nye" utgaven av VWs SUV-suksess Tiguan.

Den ansiktsløftede Tiguanen ble første gang vist på bilutstillingen i Genève i forrige uke, nå har den norske importøren åpnet for forhåndssalg.

Voldsom forskjell

Og som vi har skrevet tidligere her på Broom: Nå er det klart for en ny Tiguan-utgave som presser prisene kraftig nedover. Importøren har akkurat offentliggjort endelig prisliste og den viser at det blir hele 100 000 kroner i forskjell mellom rimeligste og nest-rimeligste utgave av Tiguan.

Hvorfor en så voldsom forskjell? Jo, fordi VW nå skal tilby en nesten oppsiktsvekkende rimelig innstegsmodell. 140-hesters dieselen som til nå har vært minste motor, blir erstattet av en 110-hester.

SUV-duellen: Qashqai mot Yeti – les den her

Trekk på to hjul

Og rimeligste Tiguan må også nøye seg med trekk på bare forhjulene. Til gjengjeld blir prisen på 287 410 kroner – mot 387 510 kroner for rimeligste utgave med firehjulstrekk.

Dermed kan du altså kjøpe splitter ny Tiguan med forhjulstrekk – og komme unna med 100 000 kroner mindre enn det naboen har betalt for sin Tiguan med trekk på alle fire.

Volkswagen-Tiguan_bakfra
Volkswagen-Tiguan_bakfra

Ny kjøpegruppe

Vi i Broom har allerede spådd at dette temmelig sikkert kommer til å bli en storselger. En konkurrent som Nissan Qashqai selges i dag med rundt 80 prosent forhjulstrekk, mange av nybilkjøperne i denne klassen er mer opptatt av å sitte høyt og ha litt ekstra bakkeklaring – enn å ha firehjulstrekk.

Dagens Tiguan-kjøpere velger gjerne påkostede utgaver og veldig mange kjøper bilen med VWs utmerkede DSG-automatkasse. Derfor kan spare-Tiguanen komme til å appellere til en helt ny kjøpegruppe.

Del med vennene dine på Facebook

Slik blir interiøret i den faceliftede Tiguan-en. Foto: Volkswagen
Slik blir interiøret i den faceliftede Tiguan-en. Foto: Volkswagen

LES OGSÅ: Hvorfor kjøpte 2440 norske familier denne?