Dette bløe straffe i Bulgaria Estland. (Foto: SNTV/)
Dette bløe straffe i Bulgaria Estland. (Foto: SNTV/)

Er dette grunnlag for mistanke om kampfiksing?

Det mener Fifa. Se video fra Bulgaria-Estland og døm selv.

Torsdag startet Fifa offisielt en etterforskning på bakgrunn om mistanke om at privatlandskampen mellom Bulgaria og Estland kan ha vært fikset. Kampen endte 2-2 og alle målene kom etter straffespark.

Ser man situasjonene i reprise kan avgjørelsene diskuteres. Se video øverst i artikkelen og døm selv.

- Fire straffespark i en kamp er uvanlig, sier Bulgarias fotballpresident Borislav Mikhailov etter kampen.

Det estiske forbundet sier at de fikk tips fra Latvias fotballforbund om at kampen kunne bli forsøkt fikset. Latvia spilte senere samme kveld mot Bolivia, og vant 2-1. Alle målene i den kampen kom også på straffer. Et rettighetsselskap fra Thailand, Footy Sport International, arrangerte turneringen med russiske mellommenn.

Seks dommere er mistenkt for å være involvert i saken. Det Ungarske fotballforbundet har allerede suspendert dommerne Kolos Lengyel, Krisztian Selmeczi og Janos Csak for å dømme uten tillatelse i kampen Bulgaria-Estland.

Kampene ble spilt for få tilskuere og lite tv-dekning i Antalya, noe som har økt bekymringen over at arrangørerene kan ha sett sitt snitt til å tjene penger på å fikse resultatet.

Saken har fått Fifa til å foreslå at arrangørene av landskamper må bestemme dommere to måneder før kampene skal spilles. Det er foreløpig ikke satt noen dato for høring i saken.

Dette ble straffespark i kampen mellom Bulgaria og Estland. (Foto: TV 2/)
Dette ble straffespark i kampen mellom Bulgaria og Estland. (Foto: TV 2/)