Håvard Bøkko tok gull på 1500 m i Vm i enkeltdistanser i Inzell. (Foto: JOHN MACDOUGALL/Afp)
Håvard Bøkko tok gull på 1500 m i Vm i enkeltdistanser i Inzell. (Foto: JOHN MACDOUGALL/Afp)

Endelig gull til Håvard Bøkko

Tok sitt første mesterskapsgull etter superavslutning.

Håvard Bøkko vant gull på 1500 meter under VM på enkeltdistanser i Inzell i dag. Etter flere sølv- og bronsemedaljer i tidligere mesterskap kan han endelig feire sin første seier.

– Det var deilig, endelig. Jeg har nok av sølvmedaljer. Jeg har alltid visst at jeg kunne få det til hvis jeg hadde dagen, sier Håvard Bøkko til NTB etter løpet.

– Perfekt løp
24-åringen gikk i siste par mot den sterke amerikaneren Shani Davis. Ut på sisterunden var Bøkko et godt stykke bak amerikaneren, men etter en superavslutning passerte han Davis på de siste hundre meterne, og gikk inn på tiden 1.45,04 – fem hundredeler foran sin parkamerat.

– Det var nesten et perfekt løp. Jeg holdt fint følge frem til 700, Shani fikk noen meter frem til 1100, men ikke så mye slik at jeg mistet håpet. Det var bare å bite tennene sammen, sier Bøkko om gulløpet.

Innfridde endelig forventningene
Dermed kunne Bøkko endelig sleppe jubelen løs for sitt første mesterskapsgull. Før sesongen var det ventet at Bøkko skulle dominere i nederlenderen Sven Kramers fravær.

Men nordmannen har ikke fått det til å stemme – før nå.

Kanadiske Lucas Makowski ble nummer tre, med tiden 1.45,22.

Sverre Lunde Pedersen hadde 1.47,64 og endte på 16. plass, mens Mikael Flygind-Larsen hadde 1.47,89 på 18. plass. (TV 2 Sporten/NTB)