Eerikki Koivu (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Eerikki Koivu (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

– Usikkert om Eerikki Koivu spiller kveldens NM-kvartfinale

Det er fortsatt ikke bestemt om Lørenskog-spilleren Eerikki Koivu spiller kveldens viktige sluttspillkamp mot Vålerenga.

Etter at Lørenskogs Eerikki Koivu ble smelt i isen av Vålerengas Steffen Thoresen under tirsdagens fjerde sluttspillkamp, har det vært usikkert om Koivu blir klar til kveldens viktige ishockeykamp.

– Vi har ikke tatt en avgjørelse ennå. Det blir først bestemt noen timer før kampstart, sier Knut Jørgen Stubdal til TV2 Sporten torsdag formiddag.

Lørenskogtreneren vil ikke røpe hvor stor sjansen er for at Koivu er en del av laget som gjester Jordal Amfi for den femte og viktige sluttspillskampen mot VIF. Gutta fra Lørenskog leder 3-1 sammenlagt etter å ha knust VIF 5-1 tirsdag. Vinner de kveldens kamp er VIF slått ut av Norgesmesterskapet.

Les også:VIF-Thoresen suspendert etter hockeyoverfallet

Se overfallet som sjokkerer Hockey-Norge

Fryktet det verste

Det var kun sekunder igjen av andre periode, da Steffen Thoresen overfalt Lørenskog-spilleren bakfra. Mens Koivu lå nede fortsatte Thoresen den røffe behandlingen mot hodet og nakke før dommeren etter hvert fikk kontroll over situasjonen. Lørenskogs kaptein Tommy Jakobsen, så episoden fra nært hold. Han fryktet det verste.

– Jeg ble veldig nervøs. Det var såpass stygt at det kunne gått riktig ille. Hockey er røft, men hendelser som dette skal ikke skje på en ishockeybane, sier Jakobsen. Eerikki Koivu har ikke ville kommentere hendelsen eller sin helsemessige tilstand overfor TV 2 Sporten. Onsdag hadde Koivu treningsfri for å samle krefter etter den stygge episoden. Etter det TV 2 Sporten kjenner til står det bra til med Lørenskogs viktige spiller.

– Om han (Eerikki Koivu) spiller, blir en vurdering som tas sammen med lege, forteller Stubdal.

– Vil ikke være gris

Hvis Koviu spiller kveldens kvartfinale, så tror ikke treneren at tirsdagens hendelse vil prege Lørenskog-spilleren nevneverdig.

– Koivu er en av de tøffeste jeg vet om, både mentalt og fysisk. Er det noen som klarer å komme seg i kampform på kun én dag, så er det han.Tommy Jakobsen lover nå at laget hans ikke reiser til Jordal Amfi for å spille grisete.

– Hendelsen gjør oss nok mer tent, men vi kommer til å følge vår plan og spille på den måten som funker bra for oss.

Steffen Thorsen beklaget i går hendelsen på det sterkeste.

– Slike ting har ikke noe med sporten vår å gjøre, og jeg erkjenner i ettertid at det var en dum handling. Jeg er lettet over å høre at det går bra med Koivu, og jeg håper han kan spille neste kamp i morgen, fortalte Thoresen onsdag ettermiddag.

Steffen Thoresen er sønn av Stavanger-trener Petter og lillebror til Russland-proff Patrick. Pappa Thoresen ønsker ikke å kommentere sønnens oppførsel i tirsdagens kamp.