«Norske Talenter» dommer Adil Khan under Tofan sin opptreden. (Foto: TV 2)
«Norske Talenter» dommer Adil Khan under Tofan sin opptreden. (Foto: TV 2)

– Jeg slet med å ikke grine

Det var ikke bare Adil som ble rørt av denne «Norske Talenter»-opptredenen.

Til stående applaus avsluttet 13 år gamle Tofan Bashash sin «Norske Talenter»-audition. Tenåringen flyktet fra Afghanistan da han var to år gammel, og fremførte en egenskrevet rap om temaet foran de tre dommerne. Det gikk ikke upåaktet hen.

Spesielt dommer Adil Khan virket rørt av opptredenen underveis, og fortalte etterpå at han hadde vanskeligheter med å holde igjen:

– Jeg er helt satt ut, jeg. Jeg slet med å ikke grine.

Se hele opptredenen i vinduet ovenfor! Se alle kveldens auditionvideoer her.

– Sånne som deg gjør jorda et bedre sted

Og Adil var full av lovord om den unge rapperen.

– Det er sånne som deg, Tofan, som gjør at jorda vår kommer til å bli et bedre sted. Jeg føler med deg for min mor er også fra Afghanistan, så jeg vet hva du snakker om. At en 13 år gammel gutt her i Norge ber oss om å tenke oss om... Du er fantastisk. Du er et godt menneske. Det som bor inne hos deg, det kommer ut, og det er kunst for meg, avslutter Adil.

Les også: Tar oppgjør med Afghanistan-krigen i «Norske Talenter»

Rørt moromann

Og den ferskeste dommeren var ikke den eneste som lot seg røre av 13-åringen. Den til tider sprelske moromannen Alex Rosén måtte også innrømme at han synes opptredenen var sterk.

– Det du rapper om og det du synger om er veldig viktig og bra. Det er veldig flott å høre det. Som etnisk afghaner som synger om dette vet du hva du snakker om, og det rører meg.

Les også: Ingen planer om å være snill

Også Mia har troen

Årets hoveddommer Mia Gundersen var ikke mindre imponert.

– Du forteller en historie som det er så viktig at unge mennesker får høre, og det er så bra at du vil fortelle din historie. Jeg har sånn tro på deg!

Og med sendte dommerne Tofan enstemmig videre i «Norske Talenter». Han får dermed opptre på dommercamp, hvor de flinkeste talentene til slutt skal kjempe om seieren i de direktesendte semifinalerundene.

Hvordan det går med 13-åringen og alle de andre talentene kan du se fredager klokken 20.00 på TV 2.