blogg
blogg

Ruster opp til full krig i Blogg-Norge

Nå skal de mest kjente bloggerne få fastlønn for å skrive om hverdagen sin.

Onsdag avslørte «God kveld Norge» at Voe gjør comeback på den kommende bloggportalen Blogit.no.

Voe-topp20 (Foto: Glenn Svendsen (5040), © gs)
Voe-topp20 (Foto: Glenn Svendsen (5040), © gs)

På VG.no hevder Voes bror, Eirik som står som eier av domenet, at hun ikke skal blogge - men kun være «skribent».

Dette står i sterkt kontrast til dokumentene som er sendt til potensielle Blogit.no-annonsører.

I dokumentet, som «God kveld Norge» har fått tilgang til, står Voe oppført som blogger nr. 1.

Det er også lagt ved et utkast til hvordan den nye bloggsiden hennes skal se ut.

Blogit.no, som blir en del av forlaget Aller, er ikke den eneste nye bloggplattformen som blir lansert i disse dager.

Nylanserte Bloggr.no vil nå ta opp kampen mot blogg.no, som har gjort stor suksess som landets største bloggportal de siste årene.

– Det bygger opp til krig i Blogg-Norge, sier ansvarlig redaktør i bloggr.no, Erling Andersen.

Bloggkrig

Den nye nettsiden bloggr.no har som mål å bli større enn blogg.no og dermed hente over de største bloggerne fra portalen.

Ifølge Andersen, blir dette dårlig mottatt av daglig leder og medgründer i Blogg.no, Rafiq Charania.

– Jeg kjenner Rafiq godt, og det bygger opp til bloggkrig. Han er veldig misfornøyd med vår satsing. Jeg tror blogg.no frykter konkurransen, og at det her kommer noe nye gutter som er kjappere enn blogg.no. Bloggverden har gjennomgått en revolusjon de seneste årene, men blogg.no har stått på stedet hvil. Nå er det på tide å komme seg videre, sier han til «God kveld Norge».

(artikkelen fortsetter under bildet)

rafiq
rafiq

– Uryddig

Andersen har rett i at Rafiq Charania langt i fra er fornøyd.

– Vi er misfornøyde med måten bloggr.no har gjort dette på. Det er uryddig å ta direkte kontakt med blogg.nos bloggere. Dette har resultert i flere reaksjoner. Jeg tror ikke de ville satt pris på om vi gjorde det samme mot dem, sier Rafiq til «God kveld Norge».

Han sier at den ryddige måten å gjøre dette på, ville vært å tilby en bloggtjeneste og å markedsføre seg uten å gå direkte til bloggerne.

– Vi tar selvsagt all konkurranse på alvor, og utvikler produktet vårt kontinuerlig. Husk at det har vært mange konkurrenter siden vi startet opp, og det er ikke overraskende at det kommer flere på denne spennende arenaen som er i sterk utvikling.

Les også: Barbie-blogger lever på 400 kalorier om dagen

På kjendis-jakt

Andersen mener Voe, Trine Grung og Caroline «Fotballfrue» Eriksens overgang til blogit.no vil utjevne bloggtrafikken mellom sidene, og at det vil bli mer fordelt utover.

Selv har bloggr.no allerede sikret seg bloggerne Lene Sortevik, Nanna Dahlen, Tine Valle, Eirik Gjendemsjø og Ida Wulff-parodien Ida Gylff.

Nå lover de at flere store navn vil komme.

– Vi er i dialog med flere norske kjendiser om å flytte over til Bloggr.no. Forhåpentligvis har vi noen store navn klare til uken, sier Andersen.

Les også: Slik ble Voe (15) sex-hetset på bloggen

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bloggr.no
Bloggr.no

– Bedre plattform

Bloggr.no er eid av Egmont, noe redaktøren selv mener er en stor fordel for bloggerne som velger å skifte over til det nystartede nettstedet.

– På blogg.no er det ingen som leser bloggen din om du ikke markedsfører den selv. Vi vil promotere bloggerne og bloggene de skriver på Egmonts porteføljer som klikk.no, spill.no og biip.no, sier han.

Han mener også at deres bloggplattform er bedre for bloggerne enn den de allerede har i dag hos blogg.no

– Blogg.no har en gammel plattform. Vi bruker Wordpress, som av mange er regnet som den kraftigste bloggmotoren i verden. Her ligger muligheter som man ikke har på andre plattformer, sier Andersen.

– Ny giv

Lene Sortevik var deltaker i fjorårets «Paradise Hotel», og har vært en ivrig blogger siden. Hun er en av bloggerne som har valgt å skifte over til det nystartede prosjektet.

– En ny blogg er en ny mulighet og en ny epoke i livet. Jeg synes det er utrolig bra å bruke det. Lett å forstå og du kan endre som du vil, sier Lene til «God kveld Norge» og legger til:

– Overgangen har gitt meg ny giv, og blogglysten er på topp.

Fastlønn

Ålesund-jenta Lene Orvik, ligger på 8. plass over de mest leste bloggene på blogg.no. Hun forteller at hun har fått flere henvendelser den siste tiden om å melde overgang til nye bloggplattformer, og at hun har slått til på et av disse tilbudene.

– Jeg har lyst å prøve noe nytt og tror dette kan gi meg flere lesere. Forskjellen er også at de tilbyr meg fastlønn. Jeg vil tjene mer, men det handler ikke bare om penger. De virker veldig seriøse og de ville ha meg på bakgrunn av hva jeg skriver på bloggen min, sier Orvik som ikke vil avsløre hvilken bloggplattform hun bytter over til.

Erling Andersen i Bloggr.no vil ikke kommentere om de tilbyr sine bloggere fastlønn, men sier følgende:

– Vi har et konsept for pro-bloggere hvor de får en del ekstra goder som de ordinære ikke får til å begynne med. Dette går på design, garantert distribusjon av bloggene og en del andre frynsegoder, sier han og legger til:

– Vi tilbyr en bedre pakke enn den de har i dag.