JEVNT OPPGJØR: Sandro og Zlatan i duell på White Hart Lane. Milan hadde ballen mest, men Tottenham forsvarte seg glimrende. (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
JEVNT OPPGJØR: Sandro og Zlatan i duell på White Hart Lane. Milan hadde ballen mest, men Tottenham forsvarte seg glimrende. (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

Tottenham videre til kvartfinale i Mesterligaen for første gang

Holdt unna for AC Milan i målløst oppgjør på White Hart Lane.

Tottenham - AC Milan 0-0 (1-0 sammenlagt):

Tottenham kunne slippe jubelen løs etter at laget tok seg videre til kvartfinalen i Mesterligaen. Det er klart etter kveldens målløse oppgjør på White Hart Lane. AC Milan måtte score for å ha muligheter til avansement, men klarte aldri å bryte gjennom forsvaret til Spurs.

- Vi jobbet knallhardt gjennom hele kampen. Og hør på stadion – stemningen er fantastisk, sa Michael Dawson etter kampen.

Dawson mener at trykket fra AC Milan presset Tottenham til å ligge lavt.

- De tvang oss til å spille defensivt. Vi liker å angripe, men i dag måtte vi vise oss fra en annen side, fortsetter Dawson

– Forsvarte oss glimrende
Peter Crouch fikk en vanskelig jobb på topp for Tottenham, men var et stort smil etter kampen.

- Det er enormt. Klubben har ikke vært i Mesterligaen før. Men vi tro til San Siro og vant, og guttene forsvarte seg glimrende i dag, sier Crouch etter kampen.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

- Vi måtte forsvaret oss gjennom hele kampen, men jeg synes vi fortjente å gå videre, forteller Crouch.

Van der Vaart tilbake fra start
Før kampen ble det klart at Rafael van der Vaart var tilbake i startoppstillingen hos Tottenham for første gang siden oppgjøret mot nettopp Milan på San Siro, 15.februar.

Gareth Bale var på forhånd svært usikker, og startet på benken for de hvite.

Tidlig sjanse for Spurs
Det tok ikke lang tid før linken mellom Peter Crouch og van der Vaart skapte farligheter for Tottenham. Et innlegg ble slått inn på lengst stolpe, hvor Crouch ble holdt nede av høyreback Ignazio Abate.

Rafael van der Vaaart, Alessandro Nesta og Christian Abbiati (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
Rafael van der Vaaart, Alessandro Nesta og Christian Abbiati (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)

Crouch klarte likevel å få hodet på ballen, og sendte den inn foran mål. Men keeper Abbiati fikk klarert før van der Vaart kunne få til en skikkelig avslutning.

Mange personlig feil
Utover dette var begynnelsen av omgangen preget av få sjanser og ujevne prestasjoner fra begge lag.

Resepten til Tottenham virket å gå ut på å utnytte luftstyrken til Crouch så ofte som mulig, noe som var med på skape en del usikkerhet i de bakre rekkene til Milan.

Redning på streken
Etter 25 minutter kom Milan til sin første farlighet. Alexandre Pato rundet Tottenham-keeper Gomes før han la ballen tilbake til Robinho.

Brasilianerens avslutning ble forsøkt blokkert av en Tottenham-spiller, før William Gallas fikk klarert ballen bort fra streken.

Flere sjanser ble det ikke i en skuffende førsteomgang.

Robinho (Foto: Matt Dunham/Ap)
Robinho (Foto: Matt Dunham/Ap)

Tydelig Tottenham-taktikk
I andre omgang fortsatte Tottenham å pumpe baller opp mot Peter Crouch, som vant de fleste duellene, uten å komme til virkelig store sjanser.

Frustrerte Milan-spillere begynte etter hvert å la irritasjonen sin gå ut over motspillere. I løpet av et kvarter klarte både Marek Jankulovski og Mathieu Flamini å pådra seg gule kort for farlige knottetaklinger.

Ny kjempesjanse for Robinho
Tross en dårlig periode klarte Milan å skape en av kampens største sjanser da Robinho ble tredd gjennom av Abate.

Den tidligere Manchester City-spilleren fikk to sjanser mot Gomes. Det første skuddet ble reddet, mens det andre gikk til utspill fra mål.

Kort tid etter dette ble det stor jubel på White Hart Lane når Rafael van der Vaart ble byttet ut til fordel for Gareth Bale.

Press fra Milan
Milan jaktet fortsatt scoring, og fikk en ny sjanse gjennom Alexandre Pato. Skuddet fra distanse snek seg imidlertid noen centimeter utenfor målet, og inn i nettveggen.

Italienerne fortsatt å styre spillet, men klarte ikke å bryte gjennom forsvarsmuren til Tottenham. Angrepstrioen til Milan, med Pato, Robinho og Zlatan Ibrahimovic, virket i det hele tatt overraskende tamme.

Ett minutt på overtid fikk Robinho kveldens siste sjanse, men skuddet snek seg over tverrliggeren.

Dermed kunne Tottenham juble for kvartfinaleplass.