Chevrolet Avalanche er en glimrende jentebil, forsikrer Broom leser Mona Lisa Heitmann Meyer. Her en 2002 modell. Foto: Netcarshow.com
Chevrolet Avalanche er en glimrende jentebil, forsikrer Broom leser Mona Lisa Heitmann Meyer. Her en 2002 modell. Foto: Netcarshow.com

Kvinnedagen 8. mars: Dette kjører norske jenter

Vi spurte - og fikk MANGE svar. Les alle her:

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Siden forskjellene i bilpreferanser mellom kjønnene alltid har interessert oss (menn - og sikkert dere kvinner, også), har vi i dag spurt alle våre kvinnelige Facebook-tilhengere om hva de kjører - og hvorfor. Svarene har ikke latt vente på seg - når dette skrives har rundt 60 av dere kommentert spørsmålet.

Ikke Broom-tilhenger på Facebook ennå? KLIKK HER!

Den som måtte tro at jentenes bilpark kun bestemmes av fornuft og beskjedenhet må tro om igjen. 100 års likestillingskamp har hatt mange positive effekter - i Broom-redaksjonen lar vi andre ta seg av politikken og konstaterer kun det gledelige i at jentene er minst like kreative og frilynte i bilvalget sitt som menn. Minst!

Slik tolker vi nemlig tilbakemeldingene på Facebook i løpet av dagen.

Her er det mye freske saker. Mye firehjulstrekk og store kraftressurser. Og mye stort og amerikansk. Gjerne alt sammen i kombinasjon, faktisk.

Og jentene er åpenbart oppriktig glad i bilene sine, og trives bak rattet. Antagelig er det nettopp derfor de ikke bare har valgt anonyme 1-litere.

"Jeg kjører Chevrolet Avalanche fordi den er skikkelig fin (les tøff), god å kjøre og bringer meg dit jeg skal - uansett vær og føre", sier Mona-Lisa Heitmann Meyer, uten å nevne hverken størrelsen på parkeringsrutene eller bensinforbruket til 5,3-literen med et ord.

Hun er i godt selskap. Her er noen av de andre svarene vi har fått fra de tøffeste jentene på hele Facebook - gratulerer med dagen, alle sammen:

Aina Yvonne Sivertsen:

Chevy Astro... God plass, herlig "bromlelyd", sterk motor, All wheel drive... fiiine bilen;)

Grethe Skaiå:

Opel astra club......bilen min me hjerte.

Heidi Elskergunnar Nygård:

Ford Scorpio 95 mod stv, kjører den for jeg fikk bilen, gratis er billigst:) + at den har god plass.

June Overå Voldnes:

07-mod Mazda 6 Stasjonsvogn *småbarnsmor*. Men håper på bytte til en Tahoe eller Suburban om en stund :)

Lene Terese Berg:

Volvo 940 stv, veldig snart v70 :) Fordi gubben har smittet meg med volvo-dilla ;)

Belinda Dyveke:

Merce C200 T Go'bil:)

Karin Janne Knapstad:

En helt ny og hærlig Audi Q5 :))

Audi Q5 2,0 TDI (Foto: Benny Christensen)
Audi Q5 2,0 TDI (Foto: Benny Christensen)

Britt Svartdal:

Mazda mx-5 selvfølgelig!!!

Eva Ingunn Edvardsen:

Jeg kjører Audi, har hatt Audi 100, A6, flere A8, alle med 4*4 og har nå Allroad. driftsikkert, starter alltid, Go plass, kommer frem overalt også dr alle andre må gji tapt. ;) og masse komfort og ikke minst d er linjer på disse bilene!.. Spesielt på A8 og Drømmen nå er en S8. :)))

Brit Iren Frydenlund:

Kia Magentis sedan er bilen som passer meg :-)

Gro Heidi Emilsen:

Audi 100 fordi det var den jeg fikk tak i, eller Opel Manta B (når den blir ferdig restaurert, veteranbil) :)

Linda Pettersen:

Chrysler Voyager kanon bil men slipper litt på glatten. Ikke problem når jeg vet det :-)

Aina Malmstein:

Jeg kjører en svart Huyndai Coupe. Ganske fornøyd med den, skulle bare ha vært litt sprekere. Familiebilen er en Peugeot 3008. :)

Iris Skinnes:

Nissan almera 99 model! Kuuleste bilden i verden ;-) akurat stor nok for meg! :-)

I likhet med brosjyre-damen kjører Christina Børstad BMW 5-serie av E39-generasjonen, og kunne aldri tenkt seg noe annet enn nettopp en BMW. Foto: Netcarshow.com
I likhet med brosjyre-damen kjører Christina Børstad BMW 5-serie av E39-generasjonen, og kunne aldri tenkt seg noe annet enn nettopp en BMW. Foto: Netcarshow.com

Christina Børstad:

Takk for det!:) Jeg kjører BMW E39 528i og er meget fornøyd:) Har tidligere kjørt E30 320i og E34 525i, det har aldri vært aktuelt med noe annet:) Har prøvekjørt flere alternativer, men bakhjulstrekk er tingen:) Nå frister det veldig med den nye 5 serien som er kommet, men litt for dyrt for min lommebok, desverre:( Håper på lotton hver helg! Da blir det 530 d på meg!:D

Malin Myrvang Lee:

Audi A4 1,8T :-) kjører dn fordi eg falt pladask for dn;-) supert alpine anlegg,dvd skjermer, playstation, strøken, god å kjøre og elsker dumpventilen ;-)

Hilde Trøan:

Kjører Opel Zafira, er fornøyd i og for seg, men kommer nok ikke til å kjøpe Opel igjen. Kjøpte den fordi den var stor og god og hadde god plass til barnevogn m.m. Dagens stasjonsvogner har jo nesten ikke plass. Men neste gang vi kjøper bil blir det Mazda eller Toyota.

Bente Camilla Kleppe:

hei broom:-) jeg er heldig eier av bmw e46m, bmw 528 og ett smykke av enn bmw e30m3 som bare blir kjørt om sommeren på di fineste sol skins dagene:-) di to andre blir brukt daglig:-) er meget fornøyd over bmw s kvaliteter og kjøre komford:-) jeg går rundt om dagene å ønsker meg den nye bmw 1m som snart blir å se på di tyske veiene, men det var mulig norge skulle få enn også, så nå har jeg lagdtt meg i spare modus for enn slik bil ja hvem er det som ikke drømmer om det:-) jeg kune ha skrivet enn hel masse mer men må nok gi meg nå he he, ønsker alle enn riktig nydelig dag:-)

Del med vennene dine på Facebook

Ingvild-Anita Gundersen:

Kjøre Jeep Grand Cherokee; Stor plass, tar seg fram absolutt over alt uansett føre *lavserie* og knallgod å kjøre :D Når vær og føre tillate det suse eg rundt i en Golf GTI Edition Blue ;D

Anne Lillegård:

Kjøre Tahoe, masse motor, automat, 4x4 og nok plass :-))

2011 Skoda Fabia. Den beste bilen i verden, ifølge Vigdis Bjølgerud. Foto: Netcarshow.com
2011 Skoda Fabia. Den beste bilen i verden, ifølge Vigdis Bjølgerud. Foto: Netcarshow.com

Vigdis Bjølgerud:

Skoda Fabia 1,6 TDI, 90 HK, rallygrønn 2011-modell. Beste bilen som finnes! :)

Eli Johanne Losnegård:

Kjøyrer Land Rover, freelander. Ein god bil og kjem meg over alt med den. God oversikt sidan eg kjem høgt opp. Hadde ikkje planer om ein slik bil men eg ville ha firehjulstrekk og tilhengerfeste på den bilen eg kjøpte og so blei det denne bilen. Har ikkje angra :)

Anne-Berit Hestvik:

VW Passat TDI stasjonsvogn. Kjøpte den fordi DU i 2006 sa at det er bilen som oppfyller ALLE ønsker. LOL Nei da, : ) måtte ha en stasjonsvogn og AUDI ble for dyr : (

Kristin M Henriksen:

Takk!, jeg har en Chevrolet Starcraft 9 seter, nydelig tur/ferie bil.

Ann-karin Kristensen:

Bilen er en Ford Mondeo 1,8 stv 1996 mod, praktisk bil med stort bagarsjerom. Sommer kjøretøyet mitt er en Harley Davidson Sportster 1200 custom 2008 mod , å den e hærlig å kjøre .

Andrine Moe Jacobsen:

Subaru Forester...Ikke original ;) Morsom sak :)

Mona Antonsen:

Audi s4 med v8 :)) broom broom :))

Nina AngelPig Bråthen:

Vinterbilen er Skoda octavia men når våren kommer så er det frem med Dodge srt10 og chevrolet van :) Gullegode biler. En for fart og en for kos på tur.

Astri Little MizzMonzter Øvrebø:

for øyeblikket går det i en chevy van starcraft og en BMW e36 320 coupe me diverse oppgraderinger av understell og maskin. elsker lyden av en buldrete v8 og en nydelig hissig rekkeseks...

Veronica Habbestad:

Volvo 940 LT, beste bilen i tillegg t gode gamle 240en som va første bilen eg hadde. E vanvittig fornøyd og hekta på Volvo jah;))

Trine
Trine

Tine Drakedreper Brungot:

kjøre en audi 200 20v TQ som jeg har hatt i 6 år nå snart :) drømmebilen! bruksbilen er en 87' ford sierra...

Beathe B. Hustad:

Volvo 460 2.0. Den e som ei kule på veien. Min stolthet... :-D

Heidi Therese Gulbrandsen:

Står snart en splitter ny hvit A1 1.4 TFSI med orginal rød og svart sportstyling ( se bilde på profil ) på tunet, og i garasjen har jeg en perlemorshvit Suzuki GSXR 750 2009 mod :D I garasjen står forøvrig en Scirocco, Skyline, Audi 50 og et golfprosjekt- sambo sine, men får låne de 2 førstnevnte på bane ;);)

Tone Abrahamsen:

Takker. Kjører Saab 9.3 cabriolet, så nå ventes det bare litt sol og vind i håret. (+ny motor) Ha en strålende dag videre:=)

Kristine Abrahamsen:

Kjører en Chevrolet tahoe 6 seter, stor motor m hærlig broomlyd, plass til mine 4 barn og jeg kommer meg akkurat der jeg vil :-)

Laila Seeberg Nyrud:

kjører en toyota avensis 04 modell 2 liter disel og det er litt for at alle sier toyota er så bra så måtte prøve den er god å kjøre da men mitt hjerte går nok til audi tror det blir min neste bil

Anne Mari Nystuen:

Toyota Corolla : Liten, nett, ligger godt på veien, lett å fikse selv, søt ;) ja, rett og slett verdens beste "venn" :))

Linda Pickup Skavdal:

vinterbil: Taro pickup (Toyota Hilux) kommer seg fram overalt, bruker lite diesel og er praktisk med tanke på at jeg driver med hest :) sommer bil: Chevrolet 210, 1953 mod :D, Edsel Villager stv 1958 mod :D

Sissel Olsens 1974 Boble mistenker vi ut fra omtalen at ser litt heftigere ut enn denne fabrikknye, selv om dette er en 1303 Big Bug-versjon. Foto: VW
Sissel Olsens 1974 Boble mistenker vi ut fra omtalen at ser litt heftigere ut enn denne fabrikknye, selv om dette er en 1303 Big Bug-versjon. Foto: VW

Sissel Olsen:

Ei orange bobla-74 mæ påmalte blomstra og blå, blå ord. Mi lille flower power som heite Snurklerurkle ;o)

Kari Harrydotter:

Kjører en mazda 323F, men ønsker meg ei gammel boble som jeg kan cruise rundt i :) Eller kanskje aller helst en gammel folkevognbuss :))

Del med vennene dine på Facebook

Les også: Denne skulle kapre kvinnelige kjøpere på 50-tallet

Lyst til å være med? Da klikker du her: