Nordthug Olava
Nordthug Olava

Sammenligner Northug med Pippi Langstrømpe

Mener artist-Norge kan lære av verdensmesteren.

Ida Maria og Ingrid Olava var begge nominerte til «Spellemannpris» for Årets kvinnelige artist. Selv om Ingrid Olava var den som stakk av med prisen til slutt, har likevel de to artistene en ting til felles. De er begge store tilhengere av skihelt Petter Northug.

– Northug er en rockestjerne i skisporet, sier Ida Maria.

– Musikkbransjen kunne lært av Northug

Ida Maria mener Northugs væremåte er til inspirasjon og at flere andre kan lære mye av hans ureddhet.

– Han tør å si at han vet at han er best og at det han gjør er fantastisk bra. Han lager show i skisporet. Jeg tror kanskje musikkbransjen og artistene kunne lært noe av Northug. Stå for det man gjør, og ikke være redd for å være stolt, sier Ida Maria.

– Du blir inspirert av Northug?

– Absolutt. Jeg er opp til han. Han er helt super.

Gråt av glede

Også nybakt «Spellemann»-vinner, Ingrid Olava er imponert over skiesset fra Mosvik.

Hun har ikke vært på skirenn siden OL ble arrangert på hennes hjemby Lillehammer i 1994, men under VM i Holmenkollen var hun igjen til stede.

– Jeg ble overraskende entusiastisk og synes det var helt sinnsykt gøy med alle de vanvittige engasjerte menneskene. Jeg er lettrørt at jeg gråt. Litt for at det var så spennende, og litt for Kazakhstan som kom bakerst, sier hun.

Hun mener Northug gjør langrennsporten mer populær, og sammenligner han med Astrid Lindgrens figur Pippi.

– Jeg synes det er bra for langrennssporten at de har fått en «Pippi Langstrømpe», eller det blir han vel ikke så glad for at jeg sier, men at de har fått en litt sånn eksentrisk type. Det er veldig kult, sier hun.