Pål Grotnes (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Pål Grotnes (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Stjernen-keeperen møter gamleklubben i kampen mot nedrykk

- Alt kan jo skje, men jeg tror vi har bredere mannskap enn de lagene fra 1.divisjon, sier Stjernen-keeper Pål Grotnes.

Når Comet gikk konkurs høsten 2009 var det få som regnet med at de våren 2011 skulle spille kvalifiseringsspill til GET-ligaen. Men etter en imponerende sesongen i 1. divisjon hvor Halden-laget endte på andreplass bak suverene Tønsberg, er det nok en gang klart for et ekte Østfold-derby igjen i Halden Ishall.

Stjernen derimot har hatt en elendig sesongen. Laget endte på sisteplass i GET-ligaen og må dermed kjempe for å holde plassen i norges øverste hockeydivisjon. I siste seriekamp mot Rosenborg ledet Stjernen 6-5 til det sto igjen ett minutt. De tapte 7-6.

- Alt kan skje
Stjernen-keeper Pål Grotnes spilte to sesonger i Comet når de sist var i GET-ligaen. Han tror kvalspillet blir tøft, men at Stjernen er favoritter.

- Vi er ikke nervøse, bare gleder oss. De blir helt sikkert bra trøkk på tribunen under Comet- og Tønsberg-matchene så det blir bare gøy, sier han.

- Kan Stjernen rykke ned?

- Alt kan jo skje, men jeg tror vi har bredere mannskap enn de lagene fra 1.divisjon (Comet og Tønsberg). Vi har spilt bra i det siste og scoret en del mål, så vi føler vi er på gang, sier keeperen.

Les også: Se overfallet som sjokkerer Hockey-Norge

Glad i gamleklubben
Grotnes var godt likt av Comet-fansen og var blandt annet med på slå ut Sparta av sluttspillet i 2008. Han legger ikke skjul på at det fortsatt er litt følelser for gamleklubben.

- Jeg hadde to fine år der, og traff mange bra mennesker. Jeg håper Comet kommer opp i eliteserien igjen - bare ikke i år, humrer han.

Utenom Comet og Stjernen er også Oslo-laget Manglerud Star og Tønsberg klare for kvalspill. Manglerud Star endte nest sist i årets GET-liga - 19 poeng forran Stjernen. Tønsberg vant 1. divisjon klart, og var 8 poeng forran nettopp Comet.

Hvert lag spiller totalt seks kamper, og de to beste lagene spiller i GET-ligaen neste sesong.

Comet-Stjernen begynner kl 18.30 i Halden Ishall, mens Manglerud Star tar i mot Tønsberg til samme tid i Manglerudhallen.