Anders Fältnäs. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Anders Fältnäs. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Fyllingen henter svensk toppmålvakt

– Jeg tror vi har gjort et veldig bra kjøp, sier trener Anders Fältnäs.

Fyllingen har endelig klart å fylle hullet etter Magnus Dahl, som forsvant til franske Paris Handball foran denne sesongen.

Superveteranen Jan Stankiewicz har vikariert mellom stengene, men går tilbake til jobben som målvaktstrener etter sesongen. Da får 41-åringen ansvaret for Daniel Bergquist. Tirsdag ble det klart at 23-åringen blir gultrøyenes nye målvakt.

– Det blir kjempespennende. Jeg ser virkelig frem til det, sier Bergquist til TV 2 Sporten.

Mesterligaerfaring
Bergquist har de to siste sesongene spilt for storklubben Sävehof, som denne sesongen har spilt i Mesterligaen. Der har han vært et andrevalg bak Thomas Forsberg.

– Jeg tror vi har gjort et veldig bra kjøp. Jeg liker veldig godt det jeg har sett av ham. Han følte timingen var rett. Han vil bli satset på som et førstevalg og han tente på den utfordringen, sier trener Anders Fältnäs.

– Blir et eventyr
Flere svenske målvakter har hatt suksess i norsk håndball. Både Jan Stankiewicz og Mats Fransson fikk landskamper for Sverige mens de var i norske klubber.

– Nå er det et godt stykke før jeg kommer dit. Men en bedre målvakt tror jeg at jeg vil bli. Det betyr mye at Stankiewicz er der som målvaktstrener. Det tror jeg vil hjelpe meg mye, mener Bergquist, som gleder seg til å flytte til Bergen.

– Jeg har aldri vært der, men jeg har hørt fra venner og bekjente at det er en fin by. Så det blir et eventyr, sier han.