Therese Johaug (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
Therese Johaug (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Prislapp på Johaugs gulljakke: 131.000 kroner

Therese Johaugs gulljakke fra tremilen er den mest verdifulle av VM-jakkene. Vil du sikre deg jakken må du bla opp svimlende 131.000 kroner.

I ekte norsk VM-stil er dunjakker svøpt i gullfarger det aller hotteste på markedet. I alle fall om man dømmer etter prislappen på Swix sine jakker produsert for norske gullvinnere under VM i Holmenkollen.

Vinnerne selv får imidlertid ikke nyte påskesola kledd i gull. Jakkene selges nemlig til skyhøye priser på nettstedet QXL.

Den mest attraktive av dunjakkene er den Therese Johaug ble tildelt etter den fenomenale innsatsen på 30-kilometeren. Som en god nummer to, og fortsatt på topp før Johaug-salget er i boks, er Petter Northugs stafettgulljakke, som nettopp ble solgt for den nette sum av 130.000 kroner, opplyser VG Nett.

Therese Johaugs gulljakke auksjoneres bort på nettet. (Foto: TV 2/)
Therese Johaugs gulljakke auksjoneres bort på nettet. (Foto: TV 2/)

- De fleste jakkene er solgt, men det er fortsatt to som ligger ute på auksjon. Den første jakken til Marit Bjørgen ble kjøpt for 125.000 kroner, forteller daglig leder i SwixSport, Ulf Bjerknes, til VG Nett.

Han forteller videre at det er kommuner, firmaer og privatpersoner som har lagt inn bud på de forskjellige jakkene. Blant andre er det Marit Bjørgens hjemkommune som har åpnet lommeboken for en av hennes gulljakker.

Inntektene fra jakkesalget går til ulike hjelpeorganisasjoner som «Aktiv mot kreft», «Redd Barna», «Right to play» og «Leger uten grenser».

VG Nett opplyser at jakkene totalt er blitt solgt for hele 1,1 millioner kroner.

Hvor mye ville du ha gitt for Therese Johaugs gulljakke? Si din mening i kommentarfeltet under.