Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Tatt uten førerkort 12 ganger

47-åringen har aldri hatt førerkort - men kjører bil hver dag.

Den 47 år gamle Bodø-mannen sier at han kjører bil hver dag.

Han har aldri hatt førerkort. Han er tatt 12 ganger for å kjøre uten sertifikat og seks ganger for å ha kjørt bil i rus, skriver Avisa Nordland.

Falske skilt

Tidlig om morgenen 22. august i fjor ble han stoppet på Soløyvannsveien uten skilt på bilen og i rus. Ved siden av bilen fant politiet fem gram amfetamin.

I november 2009 ble han stoppet på Tverlandet med falske skilt, også da i kraftig rus. Politiet fant 9,4 gram hasj, 0,2 gram amfetamin og tre vekter.

I april i fjor ble mannen nok en gang stoppet på Soløyvannsveien med en bil uten skilt. Salten tingrett finner det skjerpende at mannen er tatt seks ganger for ruspåvirket kjøring i løpet av ti år, og 12 ganger for å ha kjørt uten førerkort.

Tar ikke hensyn

Mannen har et rusproblem og er under legemiddelassistert rehabilitering (LAR). Han bruker likevel jevnlig både hasj og amfetamin i tillegg til det han får lovlig av LAR.

Han tar verken hensyn til hvor alvorlig det er å kjøre bil uten nødvendig opplæring, eller faren ved å kjøre etter å ha inntatt rusmidler, konkluderer retten som også er i tvil om 47-åringen egentlig ønsker å begrense sitt narkotikamisbruk.

Tidligere dommer har åpenbart ikke hjulpet. Denne gangen dømmes mannen til seks måneders fengsel. Dessuten må han betale 3.000 kroner i bot.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no - her:

LES OGSÅ: Påsto politiet ba ham kjøre uten førerkort