Arsene Wenger (Foto: Darko Vojinovic/Ap)
Arsene Wenger (Foto: Darko Vojinovic/Ap)
Arsene Wenger (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Arsene Wenger (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Wenger forventer forsvarskamp

Arsenal reiser til Barcelona med en 2-1-ledelse i bagasjen, og regner med å måtte jobbe hardt for å beholde den.

– Dette er en av de få kampene hvor vi kommer til å tilbringe 60 prosent av tiden i forsvar, sier Arsenal-manager Arsène Wenger om returmøtet med Barcelona i mesterligaens åttedelsfinale.

London-laget vant 2-1 i det første oppgjøret på Emirates Stadium, og Wenger har god tro på at forsvaret hans kan gjøre jobben mot Barcelona.

– Jeg vil minne dere om at vi på de siste elleve kampene i Premier League har holdt nullen sju ganger, og at vi har sluppet inn færre mål enn Manchester United. Så vi kan forsvare oss hvis vi må, forklarer franskmannen.

Se intervju med Wenger i videovinduet øverst.

Håper på revansje
Lagene møtte hverandre også i fjorårets sluttspill i mesterligaen, den gangen i kvartfinalen. Den første kampen endte 2-2, men i returmøtet var Barcelona overlegne og vant 4-1. Wenger håper at spillerne hans har lært noe av kampen på Camp Nou i fjor.

– Jeg føler at vi defensivt er bedre i stand til å takle presset i år, og det har vi lyst til å vise frem, sier manageren.

Lionel Messi sto for alle fire målene i 4-1-seieren, og Wenger er klar på at argentineren må stoppes hvis Arsenal skal avansere til kvartfinalen.

– Man kan aldri satse på at Messi skal ha en dårlig dag, sier han.

– Må score
Wenger er ikke i tvil om at Arsenal må score på Camp Nou hvis de skal en sjanse til slå katalanerne ut av mesterligaen.

– Man kan ikke dra til Barcelona og regne med at de ikke skal score i det hele tatt, så vi ønsker å score minst ett mål, forteller Wenger.