Kurt Asle Arvesen (tv) og Edvald Boasson Hagen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen (tv) og Edvald Boasson Hagen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Arvesen: – Ambisjonen er å være med på å prege klassikerne

Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen prøvekjørte Milano-San Remo.

Team Sky-laget med Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen i spissen var mandag ute på veiene i Italia for å testkjøre klassikeren Milano-San Remo, som går av stabelen 19. mars.

– Vi kjørte den for å friske opp minnet om hvor bakken kommer og hvor lange de er. Hvordan man skal kjøre i de krevende svingene og hvordan vi skal kjøre Poggio-bakken på slutten. Det er viktig å vite akkurat hva man skal forvente, sier Arvesen til TV 2 Sporten over telefon fra teambussen.

Han er på vei tilbake på hotellet for massasje etter en lang dag på sykkelsetet. Milano-San Remo er den lengste klassikeren med sine 298 kilometer. Arvesen kom på 10. plass da daværende lagkamerat Fabian Cancellara vant rittet i 2008.

Før Milano-San Remo skal Team Sky sykle sjudagersrittet Tirreno-Adriatico 9. til 15. mars.

Har målsettingene klare
Arvesen er klar for begge rittene og føler seg trygg på at formen er god nok til å takle blodslitet som venter.

– Formen er mye bedre enn i fjor. Da kom jeg jo tilbake fra kragebeinsbruddet akkurat til Tirreno-Adriatico og hadde ikke det beste grunnlaget. I år er jeg mye bedre rustet og jeg håper på en god opplevelse i Tirreno og at jeg kan hevde meg i klassikerne. Ambisjonen er å være med på å prege klassikerne. Håpet er å være god nok til å være i finalen selv. Hvis ikke er målet å hjelpe de som er gode nok, sier Arvesen og legger til at han har en klar ambisjon om å komme med på Tour de France-laget denne sesongen.

Han røper at Team Sky går for lagtemposeier og sammenlagtseier i Tirreno-Adriatico.

– Vi kjører for Thomas Löfkvist i sammendraget og satser på å vinne lagtempoen. På Milano-San Remo er ikke taktikken klar ennå. Det spørs på formutviklingen, sier Arvesen.

Advarer mot Boasson Hagen
Arvesen melder også om at lagkamerat Edvald Boasson Hagen er i stigende form og advarer mot nordmannens spurtferdigheter i både Milano-San Remo og Tirreno-Adriatico.

– Hvis han har dagen er nok Milano-San Remo et mål for ham. Det er jo et langt løp, men i utgangspunktet er han en av rytterne som skal være med i finalen. Og så vil han nok vise seg i løpet av Tirreno, sier Arvesen skråsikkert, og røper at han tror Thor Hushovd (Garmin-Cervélo), Mathew Goss (HTC) og Mark Cavendish (HTC) kan hevde seg i toppen i Milano-San Remo.

Se Tirreno-Adriatico og Milano-San Remo på TV 2 SUMO.