Ballettkari (Foto: TV 2)
Ballettkari (Foto: TV 2)

Ballett er god trening for alle

Det flotte med ballett-trening er at jo høyere nivå man etterhvert oppnår desto mer krevende og effektiv blir treningen av seg selv.

Etter at filmen «Black Swan» med Natalie Portman i hovedrollen hadde premiere, merker danser og instruktør Sivanita Ekaas at det snakkes mye om filmen i gangene på iBoksen dansesenter i Oslo.

– Mange setter pris på at også ballett kommer i rampelyset nå som vi allerede har hatt noen år med høy «dansefeber» i media, sier hun til God morgen Norge.

Alle kan trene ballett

Sivanita er danser og instruktør ved . Der tilbyr de blant annet en mer modifisert ballettrening for oss, som ikke skal bli dansere, men som har lyst å prøve trinnene.

– Alle kan delta i denne treningen. Fordi konsentrasjon om hver bevegelse er stor og tempoet relativt lavt er det ingen problem å tilpasse treningen til eventuelle skader eller andre begrensninger eleven måtte ha. Og det flotte med ballett-trening er at jo høyere nivå man etterhvert oppnår desto mer krevende og effektiv blir treningen av seg selv. Dermed passer denne workouten for mennesker i alle form-kategorier, sier Sivanita.

LES OGSå: Therese Cleve: – Vi er jo litt stive vi nordmenn

LES OGSÅ: Therese Cleve: – Jeg ønsker å få folk til å bevege seg mer

Trening fra New York

Treningen kalles New York City Ballet Workout, og er en treningsform basert på hva dansere gjør for å holde seg i form og gjøre seg klar til scenen, og derfor er det både elementer av kondisjon, utholdenhet, styrke og smidighet i denne treningen.

– En av de store forskjellene her fra andre typer workout er at balanse og dermed stabiliseringsmuskelatur er ivrig i bruk. De fleste blir virkelig overrasket over hvor stor treningseffekten er på tross av det rolige og kontrolerte tempoet i klassene, sier Sivanita.

Kari Jaquesson dro avgårde til iBoksen for å teset en time. Den kan du se øverst i videovinduet!

Karis ballettrinn til hjemmbruk

– I klassisk ballett har man noen esktreme vridninger, men denne treningen er modifisert og absolutt noe for alle, sier Kari Jaquesson.

Her har Kari satt sammen noen enkle ballett-trinn du kan gjøre hjemme på stuegulvet.

497750