Petter Myhre er tidligere Vålerenga trener og TV 2s fotballkommentator.  (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
Petter Myhre er tidligere Vålerenga trener og TV 2s fotballkommentator. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

Petter Myhre spår rekordjevn Tippeliga

TV 2s fotballekspert mener Rosenborg er svekket.

Det er under to uker til Tippeligaen sparkes i gang. I fjor gikk Rosenborg ubeseiret gjennom ligaen, men det skjer neppe i år, ifølge TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Jeg er overbevist om at de er vesentlig svakere enn de var i 2009 og 2010, sier Myhre i mandagens Fotballunsj.

– Men jeg tror likevel at de vil være blant lagene som kan ta gull, for mange av dem de skal konkurrere med, er det også spørsmålstegn ved.

Tror flere kan ta gull
Den tidligere Vålerenga-treneren mener den regjerende mesteren bør hente forsterkninger før seriestart.

– At Rosenborg må ha på plass spillere, og at de må treffe med de kjøpene de gjør nå, det er helt sikkert, sier Myhre, som tror både Vålerenga og Molde kan melde seg på i gullkampen.

– Vålerenga er blant de som kan ta gull. Jeg tipper det er tre-fire lag som har muligheten. Molde vil være i nærheten. De har i hvert fall ressursene. For første gang på lenge føler jeg ikke at det er noen klar gullkandidat som skiller seg ut.

– Veldig uforutsigbart
Men det er ikke bare i toppen TV 2-eksperten tror det blir jevnt.

– Jeg mener at de tre lagene som rykket opp er bedre enn de tre som rykket ned, og jeg tror at de som havner i bunnen vil klå de store i større grad. Nå er det rekordlang serie, og jeg håper at vi har spenning hele veien ut. Det er veldig viktig for norsk fotball og for Tippeligaen. Akkurat nå ser det veldig uforutsigbart ut, og det er herlig, sier Myhre.