Ezinne Okparaebo (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Ezinne Okparaebo (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

EM-bronse til Ezinne Okparaebo

Løp inn på 7,20 sekunder på på 60 meter.

Ezinne Okparaebo løp inn til bronse på 60 meter med 7,20 sekunder i innendørs-EM i friidrett søndag. Gullet gikk til ukrainske Olesya Povh.

Povh løp inn til 7,13 og dro med seg lagvenninnen Marija Ryemjen til sølvmedalje på 7,15. De to ukrainske jentene var klart best.

– Jeg er meget fornøyd med det Ezinne presterte. Det har vært et veldig jevnt og høyt nivå på 60 meter for kvinner denne vinteren. At Ezinne klarer medalje igjen, akkurat som hun gjorde for to år siden i Torino, viser at hun har stor mental styrke, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB like etter bronseløpet søndag.

Okparaebo fikk til en bra start, og hun holdt bra til målstreken var passert. Hun sikret bronsen med 7,20 sekunder og var ett hundredel foran britiske Jodie Williams og ukrainske Krystyna Stuij.

– De to ukrainske løperne som slo Ezinne har vært de beste her i Europa gjennom hele vinteren. Det var ikke stort å gjøre med dem i denne finalen, sa Nilsen, som slo fast at nivået på sprinten for kvinner er blitt mye høyere de siste to årene. (©NTB)