Emil Hegle Svendsen (t.h.) og Tarjei Bø tok sølv og bronse under mennenes jaktstart i skiskytter VM i Khanty Mansijsk. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Emil Hegle Svendsen (t.h.) og Tarjei Bø tok sølv og bronse under mennenes jaktstart i skiskytter VM i Khanty Mansijsk. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Tarjei Bø: – Litt tvilsom manøver

Snek seg inn foran tyske Arnd Peiffer på oppløpet – fikk ny bronse.

Khanty-Mansijsk (TV 2 Sporten): Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø sørget for at Norge sikret seg to nye medaljer under VM i skiskyting, etter at de ble nummer 2 og 3 på dagens jaktstart.

Etter løpet var det spurten om tredjeplassen som var det store samtaleemnet. Tarjei Bø var i ferd med å bli passert av tyske Arnd Peiffer idet han presset seg inn foran tyskeren.

Sulten på gull
– Jeg skulle først inn på oppløpet, koste var det koste ville. Da jeg la merke til Peiffer i øyekanten måtte jeg bare ta sporet. Jeg var ikke borte i ham, så det skal være greit. Men det var en litt tvilsomt manøver, sier Bø til TV 2 Sporten.

Bø ser nå på hendelsen som et tilbakelagt tema, og tenker fremover mot resten av mesterskapet.

– Jeg er i rute, og det er bare et individuelt gull som mangler nå. Jeg er stinn av selvtillit, sier en fornøyd Bø.

– Stiv som en stokk
Til tross for den gode formen, tapte Bø kampen om sølvet til en annen nordmann. Emil Hegle Svendsen var sterkest på den siste runden, og rykket fra Peiffer og Bø allerede før selve oppløpet.

– Jeg var stiv som en stokk opp den siste bakken, men det er jo VM så da er bare å gi gass, forteller Hegle Svendsen.

Det holdt til sølv for Svendsen. Hans først medalje så langt i VM.

Lite å gjøre med Fourcade
Gullvinner Martin Fourcade var det ingen som kunne gjøre noe med. Franskmannen tok sitt første gull i mesterskapet, etter sølvet i går.

– Fourcade var vanvittig sterk, og jeg hadde ikke sjans til å ta ham i dag. Det er tydelig at det er han vi må kjempe mot resten av mesterskapet, mener Hegle Svendsen.

Hjem til femmil og fotball
25-åringen var god og sliten etter målgang. Etter utladningen i løypa skal trønderen nå bruke resten av dagen på å slappe av med annen idrett.

– Det var stort å ta VM-sølv. Nå er skal jeg hjem til sofaen og slappe av med både femmil og Liverpool-Manchester United, sier Hegle Svendsen.

Kvinnenes jaktstart startet kl. 12.30. Neste øvelse for herrene blir tirsdagens 20 kilometer.