steira
steira

Kristin Størmer Steira kan ha gått sitt siste VM

Ble nummer fem på tremila - vurderer å gi seg før neste VM i Val di Fiemme i 2013.

Se hele intervjuet med Steira i videovinduet over!

Mesterskapet i Holmenkollen er Kristin Størmer Steiras femte VM. Tana-jenta, som fyller 30 år i april, antyder at det kan ha vært hennes siste mesterskap.

Vurderer å legge opp
– Det er oppe til vurdering. Jeg tar ikke den avgjørelsen her og nå, men etter sesongen kommer jeg nok til å tenke meg godt om. Denne sesongen har vært tung med mye opp og ned, og spesielt treningsmessig har det vært mye ned. Det er litt tungt å gå å kjenne på. Men når man får lov å være med på dette her i ti dager, så har det vært verd det, fastslår Steira, hvorpå TV 2s reporter Ernst A. Lersveen kontrer:

– Jeg kan love at det ikke blir sånn som dette i Val di Fiemme om to år. Men det blir mulighet til å bli verdensmester der også.

– Ja, det blir jo det. Vi får se. Hvis vi bare tar med oss halvparten av disse tilskuerne nedover dit, så blir det jo veldig bra, smiler Steira.

– Det gikk for fort
Steira forsvant ut av medaljekampen på tremila idet hun måtte slippe tet-kvartetten i bakkene etter passering ti kilometer. Etter det ble hun gående i et vakuum helt til hun tok igjen Charlotte Kalla rett før mål, men da den svenske jenta tråkket på staven hennes like før oppløpet, gikk Steira overende og måtte ta til takke med femteplassen.

– I dag ble det for tungt. Jeg jobba veldig med meg sjøl da det ble luke, men det gikk for fort, og det var ikke noe å gjøre med det. Det var litt synd at ikke Justyna Kowalczyk «fikk det» tidligere, for da kunne jeg og Charlotte ha vært med å kjempe om bronsen, men sånn er det, sier Steira.

Velger hun ikke å satse til VM i 2013, avslutter hun trolig karrieren etter denne sesongen, ettersom neste sesong går uten mesterskap i nordiske grener.

Se hele intervjuet med Steira i videovinduet øverst i saken!