Theres Johaug og Marit Bjørgen (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Theres Johaug og Marit Bjørgen (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
johaug
johaug

Johaug: – En ubeskrivelig følelse

Verdensmesteren visste at hun måtte rykke i bakkene.

Se intervjuet med Johaug i videovinduet over!

Det var naturlig nok en strålende fornøyd Therese Johaug som møtte TV 2 Sporten etter sin første individuelle gullmedalje i et seniormesterskap.

22-åringen fra Dalsbygda i Hedmark innrømmet at gullet var en drøm som gikk i oppfyllelse.

– Helt ubeskrivelig
– I dag var en fantastisk dag. Før VM drømte jeg om en individuell medalje, og nå står jeg med en bronse og ett gull. Jeg har aldri stått øverst på podiet i verdenscupen engang, og at jeg gjør det i Holmenkollen og klarer å toppe formen inn til dette rennet som jeg har tenkt på i hele høst og vinter, er en helt ubeskrivelig følelse, gliser gullvinneren, som skryter voldsomt av smørernes jobb.

– Jeg hadde helt utrolig gode ski i dag, så de skal ha en stor del av æren for dette.

Johaug slo til i de lange bakkene midtveis på tremila, og fikk en luke som bare økte jo lenger opp mot toppen tettrioen kom.

– Følte meg sprek
– Det var en trygghet å vite at bakkene var min sterke side. Da jeg hørte at Marit og Kowalczyk slapp visste jeg at de var slitne, og jeg følte meg sprek, så da var det bare å gå et jevnt løp, så tok jeg sekunder hele veien, sier den ferske verdensmesteren.

– Snudde du deg?

– Ja, jeg måtte snu meg noen ganger for å se etter hvor de var i løypa, men på slutten skjønte jeg fort at jeg hadde fått ganske mange sekunder og at det gikk min vei, smiler Johaug, som blir stående med to gull og en bronsemedalje fra VM i Holmenkollen.

Se intervjuet med Johaug i videovinduet øverst i saken!